Streda 18. 09. 2024 15:58:53 | Meniny má Eugénia

Býky na farme pri Partizánskom vraj žijú vo vlastných výkaloch. Sťažnosť zvieracieho ombudsmana je ale neopodstatnená

MALÉ KRŠTEŇANY/ Býky, ktoré sú určené na konzumáciu, žijú na farme pri Partizánskom v nevhodných podmienkach. Tvrdí to organizácia Zvierací ombudsman. Opačný názor však má Štátna veterinárna a potravinová správa Prievidza. Podnet je, podľa nej, neopodstatnený. Zvierací ombudsman sa však nevzdáva. FOTO: Facebook / Zvierací ombudsman

Michal Filek|22. september 2023|08:55:59


Súvisiaci článok
AKTUALITA: V Oravskej Lesnej mal muž vo vírivke utopiť druhého muža
Čítajte viac >

Zvierací ombudsman je tím odborníkov, priateľov zvierat, ktorí sa rozhodli venovať svoj čas a odbornosť jednému odvážnemu cieľu: zlepšiť život a životné podmienky zvierat na Slovensku.

Najnovšie sa im nepozdáva, ako sa na farme Malé Kršteňany starajú o býky. Napísali o tom na svojom Facebooku.

„Pri pohľade na fotografie je bežnému človeku zrejmé, že starostlivosť zodpovedných o zvieratá na farme v okrese Partizánske je vzdialená podmienkam, ktoré prinášajú zvieratám pohodlie. Kto by chcel žiť vo vlastných výkaloch? Približne 60 býkov však musí, lebo nemajú na výber,“ píše Zvierací ombudsman.

Býky sú, podľa nich, určené na konzumáciu.

„Nemusíme asi zdôrazňovať, že kvalita mäsa je výsledkom dobrej starostlivosti a nevhodné životné podmienky majú na kvalitu negatívny vplyv. Mäso z farmy v obci Malé Kršteňany by sme určite jesť nechceli,“ doplnila organizácia.

Podali preto podnet na Štátnu veterinárnu a potravinovú správu v Prievidzi. Tá však vníma situáciu inak.

„Na náš podnet cez Zelenú linku Ministerstva životného prostredia SR sme dostali oznámenie, že kontrolné zistenia preukázali dodržanie podmienok podľa nariadenia vlády. Podnet je teda neopodstatnený." Píše Zvierací ombudsman.

Organizácia, ktorá podnet podala, však s rozhodnutím spokojná nie je. Vraj ide ďalej a bude požadovať vysvetlenie. Veria tiež, že prípadom sa zaoberá enviropolícia a dotiahne ho do úspešného konca.


Súvisiaci článok
Vrah a mafián Salinger sa opäť postavil pred súd. O peniaze mal pripraviť žilinského podnikateľa
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť