Sobota 07. 09. 2024 06:27:08 | Meniny má Marianna

Prípad vraždy Daniela Tupého opäť smeruje pred súd. Polícia podala obžalobu

BRATISLAVA/ Pred 17 rokmi na Tyršovom nábreží rukou vraha zahynul žilinský študent Daniel Tupý. Teraz prípad smeruje opäť pred súd. Obvineniu čelí advokát Adam Puškár. Polícia vyšetrovanie ukončila podaním obžaloby. FOTO: TASR

Michal Filek|21. september 2023|12:18:02


Súvisiaci článok
Odvolací súd s Dědečkom, ktorý na Zochovej zabil autom 5 ľudí, bude 12. októbra
Čítajte viac >

Informáciu priniesli TV JOJ a tvnoviny.sk.

TV JOJ informuje, že vyšetrovanie vraždy Daniela Tupého polícia ukončila podaním obžaloby. Spis je aktuálne na krajskej prokuratúre v Bratislave a kauza tak opäť smeruje pred súd.

Obvineniu vo veci vraždy Tupého čelí advokát Adam Puškár.

"Prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava podala Mestskému súdu Bratislava I na obvineného A. P. obžalobu pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom," objasnil hovorca prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo.

Podanie obžaloby na Mestský súd Bratislava I potvrdil aj hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. "Súd vo veci vykoná prvotné úkony v zmysle Trestného poriadku," povedal pre TASR.

Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému stíhaniu. Jeho obhajca Michal Ellinger už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine. Adam P. má pozastavený výkon advokácie.

Polícia dospela k presvedčeniu, že práve on mal pred sedemnástimi rokmi mladého študenta v Bratislave brutálne zavraždiť. Spôsobiť mu totiž mal množstvo bodno-rezných rán po celom tele.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.


Súvisiaci článok
Strelca z Čachtíc polícia obvinila z usmrtenia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť