Streda 18. 09. 2024 16:05:36 | Meniny má Eugénia

VIDEO Bláznivá naháňačka: Traja puberťáci na jednej motorke unikali policajtom, skončili v kríkoch!

DOLNÉ TRHOVIŠTE. HLOHOVEC. Bláznivú naháňačku majú za sebou trnavskí policajti, ktorí naháňali troch pubetiakov na jednej motorke. Šestnásťročý mladík bez vodičáku viezol 15 a 14-ročných kamarátov, pričom sa rozhodol, že polícii unikne. Skončili v kríkoch, našťastie bez zranenia. FOTO: Polícia

Michal Filek|26. september 2023|09:44:00


Súvisiaci článok
Tragédia na ceste: Známy DJ zomrel pri nehode v deň svojich narodenín!
Čítajte viac >

Trnavskí dopravní policajti sa v sobotu nestačili čudovať, keď zbadali motocykel, na ktorom sa viezli 3 osoby.

„Podvečer si policajná hliadka všimla, na ceste medzi obcou Dolné Trhovište a mestom Hlohovec, motorku bez evidenčných čísel, zato s troma pasažiermi. Policajti sa ich okamžite rozhodli zastaviť. Na ich výzvy však vodič nereagoval a namiesto toho začal pred policajtmi nebezpečne unikať,“ píše polícia na sociálnej sieti.

Priebeh naháňačky podľa opisu polície, bol nasledovný: „Počas jazdy mladík niekoľkokrát prešiel v neprehľadných zákrutách do protismeru. Po pár kilometroch vodič zišiel z cesty a všetci traja skončili aj s motorkou v kríkoch. Našťastie sa nikto nezranil“. Dopraváci zistili, že vodičom bol len 16-ročný chlapec, ktorý nemá vodičské oprávnenie. Jeho 14 a 15-roční spolujazdci, ktorí na motorke vôbec nemali čo sedieť, dokonca jazdili bez prilieb.

Nebezpečná jazda preto bude mať následky.

„Policajti mladého vodiča oznámili príslušnému dopravnému inšpektorátu, ktorý ho za viaceré porušenia dopravných pravidiel bude riešiť v správnom konaní. Ako mladistvému môže hroziť pokuta 300 eur, prípadne zákaz činnosti až na 1 rok. 15-ročnému mladíkovi policajná hliadka uložila, za jazdu bez prilby, blokovú pokutu. Posledný, len 14-ročný chlapec, ešte nie je v zmysle zákona priestupkovo zodpovedný, preto jeho správanie polícia oznámila na príslušný Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny na ďalšie konanie,“ informuje polícia.

Tentoraz sa, našťastie, nikomu nič nestalo. Policajti ale vystríhajú, že takáto frajerina sa mohla skončiť tragicky.

„Upozorňujeme najmä mladých a nevybúrených vodičov, aby sa správali zodpovedne a neriskovali svojou jazdou svoj život ani životy ostatných.

Na motorke sa smú, ako spolujazdci, prevážať iba osoby staršie ako 12 rokov a to iba v takom počte, ktorý je uvedený v technickom preukaze vozidla. Aj keď v tomto prípade bola podmienka veku splnená, traja na motorke rozhodne jazdiť nesmeli.

Mladícka nerozvážnosť sa teraz našťastie neskončila tragicky. Stačilo ale málo, a ich rodinám by sme museli oznamovať tú najhoršiu správu.“


Súvisiaci článok
Mladík na smrť dobil svoju babku, aby mohol prepiť jej peniaze. Za mrežami strávi 23 rokov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť