Sobota 14. 09. 2024 15:43:59 | Meniny má Ľudomil

Pád lietadla v Senici, pri ktorom zomreli dvaja ľudia, vyšetrujú ako všeobecné ohrozenie. Patrilo vraj hercovi Danglovi

SENICA/ Senický vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. V lietadle, ktoré sa včera zrútilo v Senici, zahynuli dvaja ľudia. Podľa zistení viacerých spravodajských štábov patrilo firme známeho moderátora a herca Daniela Dangla. On však v lietadle nesedel.

Michal Filek|2. október 2023|08:58:48

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Súvisiaci článok
Pri Senici spadlo malé lietadlo, hlásia dve obete
Čítajte viac >

Leteckú nehodu, ktorá sa stala včera v meste Senica, časť Čáčov pri mlyne, si na mieste udalosti prevzal senický vyšetrovateľ.

„Podľa svedkov udalosti malo jednomotorové lietadlo OM-MIR, typ WT9 Dynamic preletieť ponad obývané domy a vzápätí sa z nezistených príčin zrútiť v tesnej blízkosti oplotenia jedného z domov. Dvojčlenná posádka lietadla, 52-ročný muž a 19-ročný mladík, nešťastný pád žiaľ neprežili,“ informuje trnavská krajská polícia.

Obhliadka miesta činu pokračuje z technických dôvodov aj dnes, od skorého rána. Na mieste udalosti sú okrem policajných vyšetrovateľov aj vyšetrovatelia Leteckého úradu Ministerstva dopravy SR.

„Senický vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia,“ informuje polícia.

Denník Nový čas prišiel so zistením, že podľa zoznamu lietadiel Dopravného úradu patrilo havarované lietadlo firme herca Daniela Dangla. Bulvárny denník priniesol aj svedectvo žien, ktoré vraj nehodu videli. Podľa jednej z nich predvádzal pilot akrobatické manévre. Vraj letelo normálne, a odrazu kolmo k zemi a zrútilo sa. Druhá doplnila, že pred tým vyplo motory.

Dangl sa pre tvnoviny.sk včera nevyjadril. Nebol vraj v stave o nehode komunikovať.

V roku 2015 Nový čas informoval, že Dangl kúpil lietadlo najmä pre potreby leteckej školy. Či sa však včera zrútil práve tento stroj, nie je podľa Nového času jasné.


Súvisiaci článok
Parkovanie na chodníkoch je zakázané. V Bratislave nebudú hneď všetky priestupky riešiť pokutami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť