Sobota 07. 09. 2024 11:32:05 | Meniny má Marianna

Polícia prehovorila: Prípad z Dojča vyšetrujeme ako vraždu. Vražednú zbraň mal nelegálne!

DOJČ/ Polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu vraždy, ktorej sa mal dopustiť 69-ročný muž tým, že zastrelil svoju 40-ročnú exmanželku. Podľa polície vražednú zbraň mal v držbe nelegálne. Pred rokmi mu vypršala aj platnosť zbrojného preukazu.

Michal Filek|3. október 2023|10:01:23

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Súvisiaci článok
Muža, ktorý rozstrieľal bývalú ženu v Dojči, našli mŕtveho dnes po polnoci
Čítajte viac >

Polícia poskytla podrobnejšie informácie o vražde z Dojča, ktorá sa stala včera a o ktorej sme vás informovali. Dnes ráno sme vám priniesli aj informáciu, že podozrivého z jej spáchania našla krátko po polnoci polícia bez známok života.

Krajský vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy a policajti naďalej intenzívne vyšetrujú prípad, ktorý sa stal včera popoludní v obci Dojč, v okrese Senica.

„Polícia začala konať na základe oznámenia syna, ktorý našiel svoju 40-ročnú matku ležať doma na zemi bez známok života. Na miesto sme vyslali viaceré zložky a oblasť sme z dôvodu, že by osoba mohla byť na úteku ozbrojená, uzavreli,“ uviedli policajti.

Polícia pracovala aj s informáciou, že muž mal po útoku utiecť do neďalekého lesa.

„Okrem tímu, ktorý vykonával obhliadku miesta činu, sme na vypátranie osoby nasadili viacero policajných hliadok, ktoré osobu hľadali do neskorej noci. Po mužovi policajti pátrali aj za pomoci dronu s termovíziou,“ uvádza trnavská krajská polícia.

Podozrivého 69-ročného muža nakoniec policajti našli krátko pred polnocou, bez známok života.

Vražednú zbraň vraj muž vlastnil nelegálne.

„Podozrivý muž bol v minulosti držiteľom zbrojného preukazu a v legálnej držbe mal aj strelnú zbraň. V roku 2017 mu skončila platnosť zbrojného preukazu a preto zbraň zákonným spôsobom odovzdal do úschovy policajného zboru. Zbraň, ktorú pravdepodobne použil pri útoku, bola v jeho nelegálnej držbe. V súvislosti s rodinou polícia za posledné obdobie neeviduje žiadne podnety, ktoré by nasvedčovali domácemu násiliu.“

Policajti kriminálnej polície naďalej vyhodnocujú a analyzujú všetky informácie súvisiace s vraždou.


Súvisiaci článok
V Dojči mal mladík nájsť zavraždenú matku. Zasahujú tam policajti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť