Streda 18. 09. 2024 06:11:37 | Meniny má Eugénia

Futbalová brána zabila šesťročného chlapčeka

ILIAŠOVCE/ Obrovské nešťastie sa stalo na Spiši. Futbalová brána spadla na malého chlapca a zabila ho.

Michal Filek|4. október 2023|07:32:23

Ilustračné foto. Zdroj: pexels.com

Súvisiaci článok
Po zrážke s autom zahynul pri Novej Bani motocyklista
Čítajte viac >

Informáciu priniesol ako prvý portál tvnoviny.sk.

Tragédia sa stala na verejne prístupnom futbalovom ihrisku. Starostka obce pre TV Markíza povedala, že k nešťastiu prišlo vtedy, keď deti bránu dvíhali a malý Daviko chcel prebehnúť popod. Brána spadla rovno naňho.

Obhliadajúci lekár v reportáži uviedol, že na následky zranenia zomrel bezprostredne potom.

Redaktori TV Markíza opisovali, že na mieste našli policajtov a rodičov, ktorí boli zdrvení, kričali a plakali.

Starostka tvrdí, že správca ihriska nič nezanedbal. Ihrisko je podľa nej verejne prístupné. TV Markíza uvádza, že popoludní sa na ňom mal konať tréning, ktorý však tréner zrušil, lebo nemohol prísť.

Podľa Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) vyšetruje prípad úmrtia 6-ročného chlapca na Spiši polícia. Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová informovala, že tragédia sa stala v utorok (3. 10.) krátko po 18. hodine na futbalovom ihrisku v obci Iliašovce, okres Spišská Nová Ves.

"Podľa doterajších zistení, počas zdvihnutia kovovej futbalovej brány zo zeme smerom nahor, došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k jej následnému pádu a zraneniu maloletej osoby," uviedla hovorkyňa.

Zranenia, ktoré dieťa utrpelo, boli podľa polície nezlučiteľné so životom a na mieste im podľahlo. Obhliadajúci lekár na zistenie presnej príčiny smrti nariadil vykonanie pitvy.

Polícia už vo veci koná a v tejto súvislosti začala po vykonaní neodkladných prvotných procesných úkonov trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

"Vzhľadom na citlivosť prípadu, vek maloletej osoby i s úctou k pozostalým bližšie ani podrobnejšie informácie poskytovať nebudeme," uzatvára Ivanová.


Súvisiaci článok
Opitý muž sa vyhrážal smrťou tehotnej manželke, udrel ju päsťou do tváre
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť