Nedeľa 15. 09. 2024 18:20:24 | Meniny má Jolana

Šimon Nemec prežil ďalšie škrty v kádri Devils a je krok od NHL. Rozhodne sa dnes!

SLOVENSKO. USA/ NHL začína už zajtra, teda 10. októbra. Bude to už jej 107. ročník. A šancu zahrať si v nej má stále aj Šimon Nemec. Ten zostáva medzi 24 hráčmi klubu. Na súpiske ich však môže byť 23. Rozhodne sa dnes. Nováčikovský kontrakt podpísal s Rytiermi z Las Vegas Jakub Demek. Ten však určite začne na farme. Juraj Slafkovský skóroval už v prvej minúte posledného prípravného zápasu proti Ottawe.

Michal Filek|9. október 2023|09:43:23

Zdroj: Facebook/New Jersey Devils

Súvisiaci článok
VIDEO Nemec, Slafkovský, aj Ružička bodovali v prípravných zápasoch pred štartom NHL!
Čítajte viac >

V posledný deň pred štartom 107. ročníka NHL sa rozhodne, či slovenský obranca a dvojka minuloročného draftu Šimon Nemec, zostane v prvom tíme New Jersey Devils. Má však k tomu mimoriadne blízko.

Ako informuje denník Šport, Šimon prežil aj víkendové škrty a zostal medzi 24 hráčmi. Dnes však ešte jeden určite vypadne. Káder totiž musí byť 23-členný. Otázka je, či ešte jeden korčuliar pôjde na farmu, alebo na listinu zranených hráčov zapíšu útočníka Erika Haulu. Ak by sa tak stalo, zostane v tíme všetkých 24 hráčov.

To je aj želenia trénera Lindy Ruffa. Šimon totiž patrí medzi osmičku zadákov. A trénerovi by sa veľmi pozdávalo, keby ich mal práve osem k dispozícii. Kvôli tréningom. A aj kvôli samotnému Šimonovi. Keď totiž bude trénovať s hráčmi NHL, môže sa, podľa Ruffa, len zlepšovať. Nuž, uvidíme zajtra ráno. Ale verme, že Šimon Nemec v tíme zostane a dostane šancu v NHL.

Tú si v tejto sezóne možno vyslúži aj Jakub Demek, ktorý, podľa denníka Šport, podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s klubom Vegas Golden Knights.

Dvadsaťročný útočník sa predstavil v hlavnom predsezónnom kempe Vegas. Mometále sa však už pripravuje na sezónu na farme v tíme Henderson Silver Knights (AHL).

V priebehu sezóny tak nie je bez šance, že si ho povolajú aj do Vegas a zažije premiéru v NHL.

Ak bude hrať na farme, zarobí ročne, podľa denníka Šport, 80-tisíc dolárov za rok. V NHL by to bolo 10x toľko.

Juraj Slafkovský sa presadil v poslednom prípravnom zápase pred štartom NHL. Gól strelil už v 1. minúte stretnutia proti Ottawe Senators. Jeho Montreal v sobotu vyhral v Kanade 6:4.

V článku denníka Šport si môžete pozrieť aj video s Jurajovým gólom.


Súvisiaci článok
Osem Slovákov hralo v príprave pred NHL. Gólovo sa konečne presadil Juraj Slafkovský
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť