Piatok 18. 10. 2024 04:19:28 | Meniny má Lukáš

Zdravotní klauni v novembri rozveselili aj dospelých onkopacientov

SLOVENSKO/ Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors v novembri rozveselili dospelých onkologických pacientov. Svoj program už predstavili v štyroch slovenských nemocniciach. Do konca roka plánujú zrealizovať ešte tri klauniády pre dospelých.

TASR|22. november 2023|09:00:07

Zdroj: Červený nos

Súvisiaci článok
Kysučan Lukáš prestáva chodiť, aj hovoriť a lekári na Slovensku nevedia prečo
Čítajte viac >

TASR o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.

"S výnimkou pandemického obdobia navštevujú naši profesionálni zdravotní klauni každoročne onkologické oddelenia v šiestich nemocniciach naprieč Slovenskom, aby pacientom dopriali príjemné chvíle naplnené humorom i hudbou," skonštatoval umelecký riaditeľ združenia Pavel Mihaľák.

Klauniády pre dospelých tento mesiac realizovali v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach, Fakultnej nemocnici v Nitre a bratislavskom Národnom onkologickom ústave. Zdravotní klauni tento týždeň navštívia ešte Fakultnú nemocnicu s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici aj oddelenie klinickej a radiačnej onkológie vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline, kde už v novembri rozvesili pacientov na neurologickom oddelení. Na december avizujú návštevu Univerzitnej nemocnice Bratislava.

Zdravotní klauni, ktorí navštevujú dospelých pacientov, sú na to špeciálne vyškolení a pôsobia aj v seniorskom programe Smiech nepozná vek.

"Vedia, že návštevy dospelých si vyžadujú iný prístup ako klauniády pre deti. Na empatiu a schopnosť klauna vycítiť náladu a rozpoloženie pacienta sa kladie ešte väčší dôraz, keďže dospelí pacienti si uvedomujú vážnosť situácie," uzavrela Dobšinská Novomestská.


Súvisiaci článok
Komora žiada, aby mohli aj všeobecní lekári očkovať proti COVID-19
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Budú mať pekné Vianoce. Dôchodcovia majú dostať ešte do konca roka od vlády po 300 eur!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť