Sobota 27. 07. 2024 07:09:27 | Meniny má Božena

Pätica mužov v Hlohovci brutálne zbila mladíka do bezvedomia. Ťahali ho za nohu aj za autom

HLOHOVEC/ Neuveriteľne brutálneho napadnutia sa dopustili už v minulosti trestne stíhaní muži v Hlohovci. Tí nadránom opakovane brutálne zbili 20-ročného mladíka, pričom ho ťahali za nohu aj za autom. Potom ho vyhodili na zastávke v obci Bojničky. Všetci skončili za mrežami.

Michal Filek|23. november 2023|10:08:58

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Súvisiaci článok
VIDEO Inteligent! Počas šoférovania čítal knihu, rieši ho polícia
Čítajte viac >

O brutálnom útoku informuje trnavská krajská polícia.

Dôvodom napadnutia mala byť skutočnosť, že mladík deň predtým informoval policajtov o tom, že táto skupinka sa mala vlámať do rodinného domu.

O druhej ráno prinútili mladíka nastúpiť do auta.

„S autom zašli až do obce Dvorníky, časť Posádka, zabočili na poľnú cestu, kde ho skopli na zem, priviazali mu o nohu lano a ťahali autom niekoľko metrov. Keď sa mu podarilo z lana dostať, pribehli opäť k nemu a v bitke pokračovali ďalej. Potom mu prikázali, aby sa vyzliekol a z oblečenia mu zobrali mobil, preukaz a 5 eurovú bankovku. V útoku prestali až potom, čo si mysleli, že osoba je už v bezvedomí,“ opisuje čin polícia.

Mladíka, podľa policajtov, v dobitom stave hodili do kufru auta, kde ho ešte raz napadli a nakoniec ho vyhodili na autobusovej zastávke, v obci Bojničky.

„Tam požiadal o pomoc v najbližšom dome staršiu ženu a krátko pred 06.00 h ráno mu policajti z Hlohovca privolali záchranárov.“ Mladý muž skončil s viacerými zraneniami po celom tele v nemocnici, kde ho jednorazovo ošetrili.

Trnavský vyšetrovateľ obvinil 5 mužov zo zločinu úmyselného ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, zločinu vydierania spolupáchateľstvom a jedného aj z prečinu krádeže.

Polícia krátko po skutku zadržala so súhlasom prokurátora prvých 3 podozrivých mužov a neskôr ďalšie 2 osoby Muži vo veku 18, 20., 21, 26 a 31 rokov boli už v minulosti súdne trestaní, prevažne za násilné trestné činy.

Okrem vodiča mali byť všetci v čase skutku pod vplyvom alkoholu a traja z nich boli za trestnú činnosť v podmienke.

Navyše, jeden z obvinených mal pritom v čase voľna vypomáhať, v rámci občianskej iniciatívy, pri riešení výtržností mladistvých, v meste Hlohovec.

V prípade dokázania viny im môže hroziť za tieto skutky trest odňatia slobody až na 12 rokov.


Súvisiaci článok
Na telekomunikačnom stožiari na Kubínskej holi zomrel 59-ročný muž
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť