Sobota 27. 07. 2024 06:06:21 | Meniny má Božena

Nočné požiare v Bartošovej Lehôtke boli založené úmyselne. V obci panuje strach

BARTOŠOVA LEHÔTKA/ V noci z 24. na 25. novembra došlo v obci Bartošova Lehôtka v okrese Žiar nad Hronom k požiarom dvoch domov. Rýchla reakcia polície a hasičov zabránila väčším škodám a zachránila životy.

Andrea Chudová|26. november 2023|18:00:08

Vyhorela strecha rodinného domu.

Súvisiaci článok
Strieľať majú zásahové tímy. Taraba avizuje nulovú toleranciu voči vlkom a medveďom, ak sa objavia v obciach a mestách
Čítajte viac >

Hliadka polície z Kremnice bola včas privolaná k požiaru drevárne pri neobývanej chalupe. Na mieste však zistili ďalší požiar, tentokrát rodinného domu, kde spali dve osoby, ktoré o ohrození svojich životov nemali ani tušenie. Obozretnosť a promptnosť polície umožnila evakuáciu týchto osôb a ich bezpečné umiestnenie.

Zástupcovia Hasičského a záchranného zboru zasahovali s 13 profesionálnymi hasičmi a 6 dobrovoľníkmi z Bartošovej Lehôtky. Zhorela strecha jedného z domov, no vďaka včasnej evakuácii nebol nikto zranený.

V súvislosti s požiarmi bolo zahájené trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Zisťovateľ príčin požiarov na mieste potvrdil, že išlo o úmyselné založenie ohňa. Policajní psovodi so špeciálne cvičenými psami následne preverovali priestor na možné stopy akcelerátorov horenia.

V súčasnosti polícia vykonáva sériu úkonov s cieľom identifikovať páchateľa a objasniť prípad. Bližšie informácie budú poskytnuté po pokračujúcom vyšetrovaní.

V obci panuje rozhorčenie a strach, no zároveň aj vďačnosť za rýchlu a účinnú akciu príslušníkov záchranných zložiek. Požiadavky na dodatočné bezpečnostné opatrenia sa riešia v spolupráci s miestnymi orgánmi.


Súvisiaci článok
Desaťtisíce eur odovzdala starenka podvodníkovi, ktorý tvrdil, že je jej sused
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť