Štvrtok 17. 10. 2024 22:03:10 | Meniny má Hedviga

Po druhom mieste zo soboty vyštartuje v nedeľu naša Peťa na trať opäť ako šiesta. A chce zvíťaziť

TREMBLANT/ V kanadskom stredisku v nedeľu pokračuje svetový pohár žien ďalším obrovským slalomom. Po famóznom druhom mieste zo soboty je dnes Petra Vlhová odhodlaná zvíťaziť. Na trať sa vydá, rovnako ako včera, so štartovým číslom šesť.

Michal Filek|3. december 2023|10:29:29

Zdroj: Facebook/Fans Slovakia

Súvisiaci článok
Na trať obrovského slalomu sa dnes naša Peťa vydá ako šiesta
Čítajte viac >

V sobotu Peťa získala 70-te pódiové umiestnenie, ktorým bolo 2. miesto z obrovského slalomu. Aj keď s ním mohla byť spokojná, Peťa je maximalistka a chcela zvíťaziť. Dokonca aj vtedy, keď po prvom kole bola „až“ štvrtá.

V druhom kole však predviedla najrýchlejšiu jazdu, ktorá ju katapultovala na druhé miesto. Za Fredericou Brignoneovou však zaostala o 21 stotín.

„Som šťastná, že som druhá, ale veľa ľudí vie, že chcem vždy víťaziť. Pred druhým kolom som bola taká, že idem vyhrať, pretože som si bola istá, že dám do toho všetko a že to chcem. Bola som blízko, ale aj druhé miesto je dobré. Teším sa na ďalšie preteky, uvidíme, ako to dopadne,“ povedala Vlhová po pretekoch pre Medzinárodnú lyžiarsku federáciu FIS.

Dnes teda opäť vyštartuje ako šiesta.

Preteky odštartuje Lara Gutová-Behramiová, za ňou pôjde domáca Valérie Grenierová a pred Peťou budú nasledovať ešte Frederica Brignoneová, Mikaela Shiffrinová a Marta Bassinová.

Štart prvého kola je o 17.00 nášho času. Druhé, tak ako v sobotu, začne o 20.15 SEČ.

V celkovom hodnotení svetového pohára je po sobote Vlhová tretia so ziskom 346 bodov. Vedúca Shiffrinová nazbierala 410 bodov.

V hodnotení obrovského slalomu patrí Peti priebežne tretia priečka, so ziskom 166 bodov. Pred ňou sú víťazka zo soboty, Talianka Frederica Brignoneová (220 bodov) a Lara Gutov-Behramiová zo Švajčiarska (245 bodov).


Súvisiaci článok
Na Eure hráme s Belgickom, Rumunskom a možno opäť aj s Bosnou, alebo Islandom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť