Sobota 07. 09. 2024 21:44:50 | Meniny má Marianna

Pozývame vás na verejné korčuľovanie do Prešova a blízkeho okolia!

PREŠOV/ Prešov ako tretie najväčšie mesto na Slovensku ponúka rôzne možnosti na korčuľovanie počas zimného obdobia. Prinášame vám niekoľko informácií o možnostiach zimného korčuľovania nielen v Prešove, ale aj v jeho blízkom okolí.

Lenka Ménová|17. december 2023|09:21:43

Zdroj: FREEPIK

Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Región Šariš vás srdečne víta! Vďaka Šariš Card môžu návštevníci získať ešte viac zážitkov a spoznať aj jahodové mesto
Čítajte viac >

V Prešove môžete nájsť verejné zimné štadióny a klziská, kde je možné si vypožičať korčule a stráviť príjemný čas na ľade. Tieto miesta sú prístupné podľa rozpisu aj verejnosti a zvyčajne tiež organizujú rôzne podujatia, súťaže, či kurzy korčuľovania.

V niektorých mestských parkoch alebo na verejných priestranstvách môže byť v zimnom období pripravené klzisko. Tieto miesta sú často bezplatné a poskytujú príležitosť korčuľovať sa v príjemnom prírodnom prostredí.

V Prešove máte na výber z dvoch možností: korčuľovanie ponúka Zimný štadión aj PWG aréna

Každú sobotu sa v Prešove koná pravidelné verejné korčuľovanie na Zimnom štadióne na ulici Pod Kalváriou v čase od 18:40 do 19:40 alebo od 19:50 do 20:50. Ohriať sa dá v novootvorenej kaviarni na poschodí, kde si môžete vychutnať nielen teplý nápoj, ale aj niečo dobré pod zub.

PWG aréna na prešovskom sídlisku Sekčov priniesla do Prešova kvalitný hokej a podporu rozvoja športu. Verejné korčuľovanie je dostupné podľa plánu rozpisu ľadovej plochy. V požičovni si môžete vybrať vhodné korčule, prilbu i hokejku. Korčule vám podľa potreby aj parádne nabrúsia, či nahrejú (tepelné tvarovanie korčúľ).

Zdroj: FB Zimný štadión Prešov
Zdroj: FB PWG Aréna Prešov

Možnosť korčuľovanie ponúka aj obľúbená Lodenica Sigord

Lodenica Sigord pri Prešove (Kokošovce) ponúka okrem prírodnej ľadovej plochy požičovňu korčúľ, pomôcky na korčuľovanie pre najmenších i hokejové brány. Zohriať sa môžete v bufete, ktorý ponúka horúcu čokoládu, kávu, čaj i varené vínko. Prírodná ľadová plocha nie je vždy vhodná na korčuľovanie, všetko závisí od priazne počasia.

Zdroj: FB Lodenica Sigord

V Lipanoch si tiež určite dobre zakorčuľujete

V severenej časti Hornotoryského regiónu sa nachádza mestečko Lipany, ktoré má vo svojom erbe sedem zelených líp. V Lipanoch už 16. novembra otvorili brány Multifunkčnej ľadovej plochy. Oproti minulému roku pre návštevníkov pripravili niekoľko vylepšení: zlepšili sa podmienky parkovania, pri hokejovej hale je vybudovaná šatňa, poteší vás komfortnejšie sedenie a nechýba ani automat na teplé nápoje.

Aktuálny harmonogram je možné sledovať na webovej stránke www.lipany.sk alebo aj na sociálnych sieťach mesta Lipany. Cena prenájmu ľadovej plochy ako aj verejného korčuľovania ostáva rovnaká ako vlani. Plocha v hokejovej hale je pre všetkých návštevníkov, no deťom mladším ako 10 rokov bude vstup povolený len v sprievode osoby staršej ako 18 rokov. Maximálna kapacita ľadovej plochy je 100 ľudí.

Zdroj: FB Hokejová hala Lipany

Zimný štadión v Sabinove je mimo prevádzky

Z dôvodu prebiehajúcej výmeny technológie chladenia a rekonštrukcie podlahy ľadovej plochy je v súčasnosti zimný štadión v Sabinove mimo prevádzky. Tá bude spustená po ukončení prebiehajúcej rekonštrukcie a o spustení štadióna sa korčuľovaniachtiví záujemci včas dozvedia.

Aj pri korčuľovaní je dôležité dbať na bezpečnosť

Bezpečnosť pri korčuľovaní by mala byť samozrejmosťou. Noste vhodnú ochrannú výstroj, ako sú helma a chrániče a venujte pozornosť pravidlám a pokynom na mieste, kde korčuľujete. Predtým, ako sa vydáte korčuľovať, odporúčame skontrolovať aktuálne informácie o dostupnosti klzísk, otváracích hodinách a prípadných podujatiach prostredníctvom miestnych zdrojov alebo webových stránok.


Súvisiaci článok
„Popradské Vianoce – tie najkrajšie slovenské Vianoce“. Vychutnajte si nádhernú fotogalériu!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť