Štvrtok 19. 09. 2024 02:20:41 | Meniny má Konštantín

V piatok sa v Oravských Beskydách zabil na skútri Poliak

MÚTNE/ Manželka 45-ročného Poliaka kontaktovala poľských záchranárov, pretože s mužom stratila kontakt. Ten jazdil na snežnom skútri okolo slovenských hraníc. Poliaci preto požiadali o pomoc aj slovenskú Horskú záchrannú službu. Muža však našli už bez známok života a oživiť sa im ho nepodarilo.

Michal Filek|13. január 2024|09:22:52

Zdroj: HZS

Súvisiaci článok
Pre Dankovu nehodu začnú trestné stíhanie, oznámil Žilinka
Čítajte viac >

Informáciu o zásahu, ktorý zaznamenali v piatok večer, uverejnila HZS na svojej stránke. Podľa nej sa s HZS v piatok v neskorých večerných hodinách spojili poľskí záchranári GOPR z Beskýd, ktorí oznámili nehodu snežného skútra na slovenskej strane Oravských Beskýd, neďaleko hraníc.

GOPR kontaktovala manželka 45-ročného Poliaka so žiadosťou o pomoc z dôvodu, že s ním stratila kontakt.

Poľskí záchranári pri pátraní na základe získaných informácií našli stopu snežného skútra a následne aj miesto nehody, ktorá sa stala v horskom teréne pod masívom Pilska.

Na miesto smerovala skupina horských záchranárov z Oblastného strediska HZS Západné Tatry – Zverovka.

„Muž pravdepodobne jazdil na snežnom skútri po strmom svahu a vozidlo sa na neho prevrátilo. Poľskí záchranári nachádzajúci sa ako prví na mieste zahájili rozšírenú resuscitáciu, no aj napriek ich maximálnemu úsiliu sa u muža už nepodarilo obnoviť vitálne funkcie. Horskí záchranári vykonali po dosiahnutí miesta potrebné úkony a telesné pozostatky transportovali z horského terénu. Následne ich odovzdali polícii a pohrebnej službe,“ informovala o zásahu slovenská HZS.

O prípade informovala aj žilinská polícia.

"Včera vo večerných hodinách došlo v katastri obce Mútne v okrese Námestovo k úmrtiu 45-ročného muža. Šetrením bolo zistené, že občan Poľskej republiky sa počas poobednej jazdy na snežnom skútri dostal do nedostupného terénu, kde sa z doposiaľ nezistených príčin prevrátil," uviedli policajti.

Lekárka cudzie zavinenie vylúčila a nariadila pitvu.

Obrazok-WhatsApp-2024-01-13-o-08.32.39_213edea9.jpg


Súvisiaci článok
Útočil sekerou a vyhrážal sa zabitím. Policajti ho chytili a obvinili
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť