Jahodový koláč môže byť v podobe zákusku, torty i nepečeného dezertu
Podmienkou je, že musí obsahovať jahody, pričom väčšiu šancu budú mať koláče a zákusky zhotovené z čerstvých plodov jahôd. Nezáleží na tom, či budú použité jahody celé, pokrájané, rozmixované, alebo pri príprave prejdú tepelnou úpravou.
Šancu majú amatérski i profesionálni cukrári a pekári
Na stránke www.jahodovemesto.sk je zverejnený formulár, ktorý je potrebné pri registrácii vyplniť. Zároveň pri registrácii súťažiaci uvedie, či je amatér alebo profesionál, názov a krátky opis koláča, ktorý bude pripravovať a ak chce, môže pripojiť aj fotografiu koláča, s ktorým sa bude uchádzať o titul najlepší jahodový koláč na svete.
Mezi porotcami bude aj víťazka show Pečie celé Slovensko
Súťaž sa uskutoční v nedeľu 28. apríla v prešovskej Koňarni so začiatkom o 15.00. Hodnotiť sa bude celková prezentácia, vzhľad a chuť. A kto bude jahodové výtvory hodnotiť? Timi Strnál – aktuálna víťazka obľúbenej show Pečie celé Slovensko a Marián Beliš – autor konceptu Jahodové mesto. Mená ďalších porotcov zatiaľ nie sú známe. Pre troch najlepších pekárov, víťazov súťaže, budú pripravené finančné ceny a originálne ručne vyrobené trofeje.
A čo sa stane s prichystanými jahodovými dobrotami?
Po vyhodnotení a ukončení súťaže budú všetky koláče rozkrájané a poskytnuté divákom, a to úplne zadarmo. Pozývame vás podporiť svojho favorita a pripraviť si chuťové poháriky na pestré chute jahodových koláčov.
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť