Sobota 07. 09. 2024 04:48:48 | Meniny má Marianna

Prešovská hudobná jar je v poradí už 63. podujatím. Ponúka to najlepšie z hudby a tvorby slovenských i zahraničných umelcov

PREŠOV/ Prešovská hudobná jar začala 13. marca úvodným koncertom orchestra Bratislava Hot Serenaders v Parku kultúry a oddychu Prešov. Jej program bude pokračovať až do 24. apríla. Séria piatich výnimočných hudobných podujatí aj tento rok prinesie nezabudnuteľné umelecké výkony. Zdroj: PKO Prešov.

Lenka Ménová|6. apríl 2024|11:00:06

Archívny záber z roku 2023. Zdroj: Facebook/ PKO Prešov

Súvisiaci článok
Pútnikov poteší nová autobusová linka na Mariánsku horu. V Levoči zároveň začali s rekonštrukciou križovatky pri Košickej bráne
Čítajte viac >

Orchester Bratislava Hot Serenaders patrí medzi svetovú špičku v interpretácii hot-jazzovej hudby 20. a 30. rokov. Dôkazom ich úspechu a popularity sú pozitívne ohlasy a kritiky z celého sveta a tiež rôzne ocenenia z európskych festivalov. Orchester tvorí 15 hudobníkov, dámske vokálne trio Serenaders Sisters a spevák Miloš Stančík.

Kaviarenský orchester Andreja Záhorca pripravil začiatkom apríla koncert pri príležitosti 121. výročia narodenia F. K. Veselého. Orchester svojimi skladbami oživuje tradíciu kapiel hrajúcich v minulosti v reštauráciách, kaviarňach, vinárňach i na promenádach. Spevácke výkony sprevádzali počas vystúpenia husle, cimbal, kontrabas a viola.

“Tohtoročná zmes koncertov v rámci Prešovskej hudobnej jari prináša širokospektrálnu ponuku hudobných žánrov pre každého, kto si nájde cestu do sály Čierneho orla. Diváci počas Prešovskej hudobnej jari budú mať možnosť prejsť od šlágrov populárnej hudby, cez piesne F. K. Veselého, jazzové skladby a kompozície, domáce a zahraničné šansóny, až po skladby súčasnej doby,” pozýva Daniel Koháni z PKO.

V stredu 11. apríla vo večerných hodinách sa milovníci jazzu môžu tešiť na vystúpenia PHJ - AMC TRIO PLUS & ANDY MIDDLETON (USA). Slovenské klavírne trio tvoria hudobníci medzinárodného formátu a na scéne sú už neuveriteľných 30 rokov. Andy Middleton je kritikmi považovaný za jedného z najlepších jazzových saxofonistov.

O týždeň na to, v stredu 17. apríla, sa na šansónovom koncerte predstaví herečka a speváčka Eva Pavlíková. Za sprievodu jej kapely zaznejú šansóny domácich i svetových autorov a muzikálové melódie. Zaznejú piesne ako Čerešne, Žiť za to stálo, List mame, Bol si milý a mnohé iné, ktoré si iste získajú srdcia všetkých poslucháčov.

V záverečnom vystúpení 63. ročníka Prešovskej hudobnej jari 2024 sa predstavia študenti a pedagógovia Súkromného konzervatória v Prešove. Koncert prítomných prevedie rôznymi hudobnými štýlmi a formami. Bohatá zmes hudby a spevu bude prierezom toho najlepšieho, čo sa študenti naučili za uplynulé školské obdobie.

Priaznivci umenia a dobrej hudby majú teda stále možnosť si vychutnať nezabudnuteľné koncerty a zažiť atmosféru výnimočných hudobných diel v prevedení špičkových sólistov i hudobných zoskupení.


Súvisiaci článok
Jahodové mesto Prešov pozýva na jedinečnú súťaž o najlepší jahodový koláč na svete
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť