Piatok 05. 07. 2024 03:50:27 | Meniny má Cyril, Metod

YouTube doživotne zmazal účet Dannyho Kollara. Je za ním hľadaný extrémista Bombic

VEĽKÁ BRITÁNIA/SLOVENSKO/ Daniel Bombic je na Slovensku obvinený z extrémizmu. Sú naňho vydané viaceré medzinárodné zatykače. Na YouTube vystupoval ako Danny Kollar a od svojich verných vyberal členské. Prednedávnom sa s ním v diskusii objavil slovenský minister vnútra Šutaj Eštok. YouTube mu v nedeľu udelil doživotnú stopku.

Michal Filek|3. jún 2024|12:15:39

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Na druhom brehu • Slovensko & dezinformácie

Súvisiaci článok
Extrémista a popierač Holokaustu Magát sa rozsudok dozvie vo štvrtok
Čítajte viac >

Informáciu priniesla verejnoprávna televízia RTVS. Podľa nej na to upozornil publicista Martin Hodás prostredníctvom svojho Facebooku nazvanom Na druhom brehu. Slovensko a dezinformácie.

Podľa Hodása Google konečne dostal rozum.

„Extrémista z Londýna Daniel Bombic, ktorý si na internete hovorí Danny Kollar, dnes prišiel o účet na YouTube. Prišiel tak nielen o 79 500 subscriberov, ale aj zdroj príjmov, pretože od verných fans vyberal členské, vďaka ktorému napríklad mohli naživo komentovať počas jeho streamov,“ napísal Hodás.

Publicista ďalej prízvukuje, že ban je „takpovediac doživotný“.

„Na rozdiel od Facebooku či ai Instagramu si tak Bombic nemôže jednoducho založiť nový kanál a zbierať subscriberov od nuly,“ dodal. Youtube pre denník SME uviedol, že účet Danny Kollar zmazal pre porušenie svojich zásad. Neprezradil však, ktorých.

Podľa RTVS Bombic je na Slovensku obvinený zo šírenia extrémizmu a je naňho vydaných viacero medzinárodných zatykačov. Vo Veľkej Británii, kde momentálne žije, rozhodujú, či ho vydajú na Slovensko.

V jeho relácii vystúpilo viacero slovenských vládnych politikov. Naposledy minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, za čo ho opozícia kritizovala. Domnieva sa, že minister takto legitimizuje hľadanú osobu.

Šutaj Eštok to odmietol.


Súvisiaci článok
Súd zamietol prepustenie Magáta na slobodu. Obžalovaný je z extrémizmu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť