Štvrtok 19. 09. 2024 19:05:23 | Meniny má Konštantín

Rodinu chlapca, ktorý hračkárskou pištoľkou šermoval pred Pellegriniho domom, preveruje sociálka

BRATISLAVA/ Sociálne orgány začali konať voči domácnosti, z ktorej je šesťročný chlapec, ktorý v kukle a s atrapou zbrane minulý týždeň mieril na dom využívaný zvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim.

TASR|3. jún 2024|19:33:53

Zdroj: Facebook/Erik Tomáš

Súvisiaci článok
Dieťa z auta mierilo na Pellegriniho dom atrapou zbrane. Zasiahol minister vnútra!
Čítajte viac >

V pondelok o tom informoval minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD). Opozičné PS hovorí o politickom zneužívaní incidentu a konaní hraničiacom so šikanou.

"Príslušné oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately začalo sociálne zisťovanie v konkrétnej domácnosti s tým, že pôjde o štandardný postup. Vykonáme pohovor s dieťaťom, vykonáme pohovor s rodičmi, pošleme dožiadania na školu a k lekárovi a navrhneme sociálny plán na základe našich zistení," vyhlásil Tomáš.

Podľa ministra nemožno tolerovať, aby šesťročné dieťa s kuklou na hlave a s atrapou zbrane "trčalo" z auta a na niekoho mierilo. Dodal, že zaznamenali aj ospravedlňujúci list otca dieťaťa. Tvrdí však, že to ho nezbavuje zodpovednosti za výchovu.

Líder PS Michal Šimečka vyhlásil, že akokoľvek bolo nezodpovedné a nebezpečné incident dopustiť, nie je v poriadku politicky ho zneužívať pred európskymi voľbami.

"Ak je to potrebné, môžu konať príslušné orgány. Je však veľmi zvláštne, že má minister sociálnych vecí potrebu komentovať na tlačovej konferencii konkrétnu rodinu a maloletého chlapca," zhodnotil. Podpredsedníčka PS Simona Petrík si myslí, že konanie Tomáša hraničí so šikanou. Apeluje na ministra, aby komunikoval opatrnejšie a citlivejšie.


Súvisiaci článok
AKTUALIZOVANÉ ČTK vydala správu o atentáte na Pellegriniho. Čo sa to deje?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť