Štvrtok 04. 07. 2024 22:20:39 | Meniny má Prokop

Za posledný mesiac zomrelo na železnici 11 ľudí

SLOVENSKO/ Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) od 6. mája do 3. júna evidujú 14 zrážok vlaku s osobou, z toho 11 smrteľných. Evidujú taktiež jednu zrážku vlaku s cyklistom a päť zrážok vlaku s vozidlom.

TASR|4. jún 2024|16:00:06

Zdroj: Polícia

Súvisiaci článok
Malá cyklistka zrážku s vlakom takmer neprežila
Čítajte viac >

TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová.

"Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer, a následky zrážky s ním bývajú fatálne," pripomenula Bahýlová.

ŽSR opätovne apelujú na všetkých vodičov, chodcov, cyklistov, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie. Osobám v ťažkej životnej situácii zasa odporúčajú, aby neváhali kontaktovať psychologickú pomoc a pokúsili sa svoje problémy riešiť inak, ako skokom pod vlak. Takúto pomoc poskytuje napríklad Krízová linka pomoci či združenie IPčko.

ŽSR zaznamenali opätovne aj prípady vandalizmu, upozorňujú na jeho nebezpečné dôsledky. Ohroziť totiž môžu nielen prevádzku osobnej a nákladnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. ŽSR preto vyzývajú verejnosť, aby bola všímavá. Pri zistení podozrivého konania či pohybu cudzích osôb na železnici či v blízkosti majetku ŽSR je potrebné kontaktovať políciu.


Súvisiaci článok
V Podolínci na priechode zrazil vlak dievčatko
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť