Štvrtok 19. 09. 2024 02:53:23 | Meniny má Konštantín

Stredné Považie sa ocitlo pod vodou

OKRES PÚCHOV/ V pondelok 3. júna sa vo večerných hodinách v obci a meste na Považí, vyskytol intenzívny dážď, ktorý spôsobil nečakané záplavy. Voda z potokov zaplavila záhrady a pivnice domov, ako aj cesty a chodníky.

Natália Štepanovičová|5. jún 2024|14:00:06

Zdroj: Facebook/Mesto Púchov

Súvisiaci článok
Po intenzívnom daždi vyhlásili v Zázrivej tretí povodňový stupeň
Čítajte viac >

V obci Dolné Kočkovce v okrese Púchov vznikla krízová situácia, keď po približne dvojhodinovom daždi starosta Martin Dolinský vyhlásil tretí stupeň povodňovej aktivity.

"Rozvodnený potok zaplavil miestne komunikácie a cestu prvej triedy. Voda zaplavila pivnice, záhrady aj pivnicu základnej školy v obci. Vodu sme zo zaplavených oblastí odčerpávali až do polnoci. Na odstraňovaní škôd sa podieľali aj hasičské zbory z okolitých obcí," opísal priebeh situácie Dolinský.

Tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásili aj v Púchove v časti Horné Kočkovce – Kolonka. V tejto časti došlo k vyliatiu potoka Moškovec, čo spôsobilo značné škody vrátane vytopených pivničných priestorov, zaplavenia miestnych komunikácií, ako aj kotolní v bytových domoch.

V Horných Kočkovciach zasadal krízový štáb

"Mesto po zistení situácie zvolalo zasadnutie krízového štábu priamo na mieste udalosti spolu s Okresným úradom Púchov. Mimoriadna udalosť bola nahlásená Koordinačnému stredisku IZS Trenčín, Správe povodia stredného Váhu I. Púchov a Slovenskému hydrometeorologickému ústavu Bratislava," ozrejmila hovorkyňa Púchova Laura Krošláková. Po zvážení všetkých skutočností so zohľadnením vývinu počasia je mesto pripravené odvolať tretí stupeň povodňovej aktivity a ponechať druhý stupeň povodňovej aktivity.

Pomáhali aj dobrovoľní hasiči

Na mieste udalosti v mestskej časti Horné Kočkovce zasahovali dobrovoľní hasiči z DHZ Púchov, DHZ Lednické Rovne, DHZ Hloža a Podnik technických služieb mesta. V lokalite Vŕšok a Záskalie zasahovali členovia DHZ Nosice.

Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík potvrdil, že v súvislosti s povodňovou situáciou absolvovali príslušníci HaZZ a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí v rámci Trenčianskeho kraja celkovo 25 výjazdov.

"Spolu pri týchto udalostiach zasahovalo 8 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a 72 členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí, ktorí mali k dispozícii 21 kusov hasičskej techniky, " dodal na záver hovorca trenčianskych hasičov.

Obyvateľ Záskalia Jozef Rosina povedal, že stačilo len pár minút na to, aby sa silný dážď zintenzívnil natoľko, že zaplavil cestu k jeho domu, ako aj pivnicu.


Súvisiaci článok
Povodňová vlna na Dunaji dorazí v stredu predpoludním. Taraba neočakáva ani len druhý stupeň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť