Piatok 20. 09. 2024 09:25:07 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

EURO 2024: Kucka sa po zranení nastavil tak, že EURO stihne. Podarilo sa!

MAINZ/ Slovenskí futbaloví reprezentanti absolvovali na štadióne Bruchweg v nemeckom Mainzi svoj druhý tréning. Tímový lekár Zsolt Fegyveres potvrdil, že stredopoliar Juraj Kucka sa úplne zotavil zo zranenia ramena.

TASR|13. jún 2024|15:00:06

Zdroj: Slovenský futbalový zväz

Súvisiaci článok
EURO 2024 Jurkemik predpovedá: "Slováci si urobia na ME dobré meno"
Čítajte viac >

"Pauza trvala od 21. apríla, keď sa mi to stalo. Nastavil som sa tak, že ME stihnem a na tom som pracoval. Dúfam, že je to už úplne v pohode, aj keď stať sa môže čokoľvek. Teraz robím všetko, nejaké limity v mobilite alebo rozsahu nemám. Čo sa týka sily, to som už dobehol a za mesiac a pol možno aj predbehol to, čo som mal predtým. Verím, že to bude dobré a nebude to robiť žiadne komplikácie," uviedol Kucka, ktorého čaká so Slovenskom tretí veľký turnaj.

Tridsaťsedemročný hráč Slovana Bratislava sa predstavil pred 14 rokmi na MS v Juhoafrickej republike, následne si zahral aj na kontinentálnych šampionátoch v rokoch 2016 a 2020.

"Za tie roky som nazbieral skúsenosti. Vtedy som prišiel ako nováčik a išiel som do všetkého bezhlavo. Teraz mám skúsenosti, na základe ktorých viem vyhodnotiť situácie. Všetko možné sa za 14 rokov zmenilo, aj taktika v tíme pod iným trénerom. Milujem futbal, dávam tomu všetko. Keď príde chvíľa a vo mne sa to zlomí, že už stačí, tak sa rozhodnem, že stačí. Zatiaľ som nastavený dobre a stále mám chuť," poznamenal Kucka, ktorý má na konte 107 štartov za národný tím.

Doobeda Slovákov čakal UEFA Access day, počas ktorého sa fotili, nahrávali obsah na sociálne siete šampionátu a UEFA, pričom vybraní hráči absolvovali aj kvíz a otázky o tíme.

"Zažili sme to už viackrát. Vždy sa to koná pred šampionátmi a vieme, že to patrí k tomu. Išlo to dobre, mali to dobre zorganizované," konštatoval autor 14 reprezentačných gólov, ktorý sa teší podpore slovenských fanúšikov: "Je to pekné, keď nás príde povzbudiť toľko ľudí ďaleko od domova. Verím, že aj na zápasoch bude veľa ľudí a my ich potešíme."

Prvý zápas Slovákov je na programe v pondelok, vo Frankfurte nastúpia o 18.00 h proti favoritovi E-skupiny z Belgicka.


Súvisiaci článok
EURO 2024: Slováci už rozdávali podpisy v Mainzi. Aj si zatrénovali
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť