Streda 18. 09. 2024 03:19:53 | Meniny má Eugénia

EURO 2024: „Je to obrovské víťazstvo, ale musíme pracovať ďalej,“ zhodnotil Calzona

FRANKFURT/ Slovenskí futbalisti dokázali zdolať jedného z najväčších favoritov ME. Ešte to však nič neznamená. Zhodli sa na tom, že je to len prvý krok za vysnívaným postupom. Ale, ako hovorí Stanko Lobotka, ukázalo sa, že ideme správnou cestou!

Michal Filek|18. jún 2024|07:00:06

Zdroj: Slovenský futbalový zväz

Súvisiaci článok
EURO 2024: Slováci senzačne zdolali červených diablov. Ďakujeme, chlapci!
Čítajte viac >

Toto povedali Slováci a ich tréner po zápase pre TV Markíza.

Francesco Calzona, tréner SR "Chalani urobili maximum, vložili sa do toho a zdolali sme veľkého súpera. Povedal som chalanom, že musíme mať mentalitu nastavenú tak, že sa dokážeme rovnať s najlepšími. Je to obrovské víťazstvo, ale musíme pracovať ďalej. Pozeráme sa na ďalšie zápasy, musíme bodovať aj v nich, aby sme splnili cieľ a postúpili."

Stanislav Lobotka, stredopoliar SR a najlepší hráč zápasu "Je to niečo neopísateľné. Pre toto makáme, možno ideme proti väčšine ľudí, ktorí neveria trénerovi a jeho štýlu, ktorý chceme hrať. Ukázalo sa, že ideme dobrou cestou, keď k tomu pridáme aj individuálnu kvalitu, potom môže vzniknúť niečo takto krásne."

Martin Dúbravka, brankár SR "Je to obrovské víťazstvo, nadreli sme sa veľmi na neho. Ukázali sme charakter, odbojovali sme to. Potrebujete aj trochu šťastia, čo sme aj mali. Vedel som, že pri prvom góle bol Lukaku v ofsajde. Tam som nepochyboval, že to nebude platiť. Belgičania majú svoju kvalitu, ale ukázalo sa to, čo sme hovorili pred zápasom, že keď sme mužstvo, dokážeme zdolať individuality."

Ivan Schranz, autor víťazného gólu SR "Podali sme výborný a disciplinovaný výkon. Plnili sme pokyny, ktoré nám dal tréner. Išli šťastiu naproti a to je veľmi dôležité. Je to zaslúžená výhra proti top súperovi a to sa cení. Je to jeden zo životných gólov, no víťazstvo je o to krajšie. Bolo cítiť našich fanúšikov, patrí im veľká vďaka a verím, že sme si ich naklonili na svoju stranu."


Súvisiaci článok
EURO 2024: Calzona verí, že z výkonov našich futbalistov budú ľudia na Slovensku šťastní
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť