Štvrtok 19. 09. 2024 06:31:52 | Meniny má Konštantín

EURO 2024: Zákaz slovenských vlajok v stretnutí proti Ukrajine? Blbosť, video je falošné!

DUSSELDOR/ Pred piatkovým zápasom slovenskej futbalovej reprezentácie na majstrovstvách Európy 2024 proti Ukrajine v nemeckom Düsseldorfe sa na internete rozšírilo zavádzajúce video. Klamlivo sa v ňom uvádza, že UEFA zakázala použitie slovenských vlajok pre ich podobnosť s ruskou vlajkou.

TASR|21. jún 2024|12:48:53

Zdroj: Slovenský futbalový zväz

Súvisiaci článok
EURO 2024: Proti Ukrajine nastúpime s pokorou, no jasným cieľom: Zvíťaziť!
Čítajte viac >

Video obsahovalo zmanipulovanú zvukovú stopu, v ktorej sa tvrdilo, že UEFA zabaví slovenské vlajky, pretože by mohli provokovať Ukrajincov. Táto zvuková stopa sprevádzala pôvodné zábery od reportéra agentúry AP, čo videu dodalo na dôveryhodnosti.

Agentúra však potvrdila, že video bolo zmanipulované a že žiadny zákaz slovenských vlajok neexistuje. Hoci obe vlajky majú spoločné biele, modré a červené pruhy, slovenská vlajka obsahuje aj štátny znak.

Organizátori uviedli, že na štadiónoch a vo fanúšikovských zónach uprednostňujú vlajky hrajúcich tímov. Nedorozumenie pravdepodobne vyplýva z rozhodnutia UEFA zakázať používanie ruských vlajok na zápasoch po ruskej invázii na Ukrajinu od februára 2022. To sa však nevzťahuje na slovenské vlajky, ktoré sú odlišné.


Súvisiaci článok
EURO 2024: Už dnes môžeme vybaviť postup. Ak popoludní porazíme Ukrajinu!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť