Sobota 06. 07. 2024 05:48:26 | Meniny má Patrik, Patrícia

Vystrašené dôchodkyne naleteli podvodníkom a dobrovoľne im odovzdali desaťtisíce eur

Bratislavská polícia vyšetruje prípad podvodu, pri ktorom prišli dve seniorky o šperky a tisíce eur. Vylákala to od nich falošná pracovníčka kriminálnej agentúry. Polícia preto apeluje na ľudí, aby svojich starších príbuzných poučili o častých praktikách podvodníkov.

TASR|21. jún 2024|16:59:24

Zdroj: Polícia

Súvisiaci článok
Žena poslala podvodníkovi na účet 60-tisíc eur. Vydával sa za inžiniera zo Sýrie
Čítajte viac >

TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

"Seniorky v uplynulých dňoch kontaktovala falošná pracovníčka kriminálnej agentúry. V dlhom telefonáte ich vystrašila informáciou, že na základe poznatkov polícia zadržala skupinu páchateľov, u ktorej našli papier s ich menami a adresami. Preto sa ich rozhodli kontaktovať a upozorniť, že ich cennosti sú ohrozené," spresnila.

V telefonáte podvodníčka seniorkám odporučila, aby šperky a peniaze dali do obálky a odniesli ich na konkrétne miesta v Bratislave.

"Prvá seniorka položila tašku s 12 500 eurami a so šperkami medzi kontajnery na jednej z ulíc v Ružinove. Ďalšia položila za múrik na Ivanskej ceste tašku s finančnou hotovosťou 11 500 eur, so šperkami, s dokladmi a kľúčmi od vozidla. Následne sa presunula do banky, kde vybrala 10 000 eur, ktoré dala do kríkov neďaleko letiska M. R. Štefánika," dodala hovorkyňa s tým, že seniorky sa vrátenia cenností nedočkali.


Súvisiaci článok
Troch seniorov za jediný deň chceli v Banskej Štiavnici obrať podvodníci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť