Nedeľa 06. 10. 2024 01:27:36 | Meniny má Natália

Trenčiansky kraj rozbieha zaujímavý projekt. Klientov zariadení sociálnej starostlivosti vzdelajú v poskytovaní prvej pomoci

TRENČÍN/ Trenčiansky samosprávny kraj v spolupráci s občianskym združením Emergency Support rozbieha pilotný projekt vzdelávania v poskytovaní prvej pomoci v krajských zariadeniach sociálnych služieb. Informovala o tom hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.

TASR|6. júl 2024|19:20:13

Ilustračná foto. Zdroj: www.freepik.com

Súvisiaci článok
Prešovská nemocnica ponúka platenú letnú prax pre študentov zdravotníckych odborov
Čítajte viac >

V rámci projektu Záchranár v zariadeniach sociálnych služieb sa klienti oboznámia s úrazmi, ktoré môžu v zariadení nastať, získajú informácie v oblasti prvotného vyšetrenia, volania na tiesňovú linku, ale aj praktické rady, ako pomôcť pri rôznych úrazoch či stavoch.

„V praktickej časti získajú zručnosti pri poskytnutí prvej pomoci pri masívnom krvácaní, pri dusení alebo zastavení krvného obehu. Rovnako dostanú možnosť nahliadnuť do záchranárskych vozidiel,“ uviedla hovorkyňa.

group-diverse-people-cpr-training-class.jpg Ilustračná foto. Zdroj: www.freepik.com

Ako dodala, teoretické vedomosti pomôžu klientom lepšie a rýchlejšie zareagovať a v prípade potreby pomôcť inému klientovi do príchodu školeného personálu či privolanej pomoci. Cenné poznatky získajú aj záchranári najmä pri komunikácii s mentálne a duševne postihnutými klientmi.

V júli absolvujú školenia klienti centier sociálnych služieb Nádej Dolný Lieskov, Nová Bošáca, Lipovec Horné Srnie a domovov sociálnej starostlivosti Zemianske Podhradie a Adamovské Kochanovce. V auguste bude projekt pokračovať v ďalších zariadeniach sociálnej starostlivosti.


Súvisiaci článok
Desať detských ambulantných pohotovostí končí, fungovanie ostatných sa skracuje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť