Sobota 05. 10. 2024 13:55:37 | Meniny má Viera

V Prievidzi pribudnú nové cyklotrasy, mesto chce rozvíjať ekologickejšie formy dopravy

PRIEVIDZA/ Radnica koncom júna uzavrela zmluvu na vypracovanie projektovej dokumentácie stavby Cyklotrasy v meste Prievidza. Pre občanov budú po ich dokončení k dispozícii až tri nové úseky. Mesto spolu s výkonom autorského dohľadu stavby za projekt zaplatí viac ako 35-tisíc eur.

Natália Štepanovičová|7. júl 2024|15:30:15

Ilustračné foto. Zdroj: pexels.com

Súvisiaci článok
V Strečne vznikne nová cyklotrasa, rekonštrukciou prejde aj lávka pre peších a cyklistov
Čítajte viac >

Vedúca odboru stavebného poriadku, výstavby a životného prostredia Andrea Nikmonová priblížila, že predmetom zmluvy je vypracovanie projektovej dokumentácie cyklotrás s cieľom podporiť cyklistickú a nemotorovú dopravu a zdokonaliť prepojenosť medzi jednotlivými inštitúciami a službami, ktoré občania vyhľadávajú.

"Týmto krokom chceme zlepšiť dostupnosť priemyselných zón, zvýšiť podiel cyklistickej prepravy na celkovom počte prepravených osôb a zároveň chceme zviditeľniť pohyb cyklistov a tým zvýšiť ich bezpečnosť,“ vysvetlila vedúca.

S realizáciou by mohli začať tento rok

Podľa dohody by mala byť projektová dokumentácia vyhotovená do štyroch mesiacov od podpísania zmluvy, čo by znamenalo, že s realizáciou by mohla prievidzská radnica začať ešte v tomto roku.

"Snažíme sa neustále zlepšovať podmienky pre cyklistov a rozvíjať ekologickú dopravu v našom meste a zároveň podporiť zdravý životný štýl našich obyvateľov. Verím, že vďaka spracovaniu projektovej dokumentácie sa nám podarí v najbližšom období trasy aj úspešne zrealizovať,“ vyjadrila úsilie sprístupniť nové cyklotrasy občanom primátorka Katarína Macháčková.

Samospráva chce vybudovať nasledujúce úseky cyklotrás:

  • vetva Košovská cesta – Dlhá ulica – vetva Futbalový štadión – Kultúrny dom Necpaly
  • vetva Ulica stavbárov – ZŠ Ulica energetikov – vetva Nábrežná ulica – Rad. L. N. Tolstého (iba úsek od existujúcej cyklotrasy na Nábrežnej ulici po ZŠ s MŠ na Ul. P. Dobšinského)
  • vetva Námestie slobody – Čierne mesto – vetva Gorazdovo nábrežie – Sadová ulica – rekonštrukcia existujúcej vetvy od Ul. J. Murgaša po Gorazdovo nábrežie.

Súvisiaci článok
Dva susedné kraje spojí nová cyklotrasa za šesť miliónov eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť