Štvrtok 19. 09. 2024 05:33:25 | Meniny má Konštantín

VIDEO Milan sa druhýkrát narodil. Za život sa poďakoval záchranárom, operátorom a policajtom!

BRATISLAVA/ Krajské operačné stredisko ZZS v Bratislave navštívil pán Milan Urbančok. Tomu 24. júna na bratislavskej Obchodnej ulici zachránila život ukážková spolupráca operátorov 112-tky a 1️55-tky s mestskými policajtmi a záchranármi. „Radosť zo života mám odvtedy znásobenú. Budem sláviť aj druhé narodeniny,“ povedal Milan. Zdroj: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR.

Michal Filek|11. júl 2024|11:00:06

Zdroj: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR

Súvisiaci článok
Robotníka na Čertovici zasiahol elektrický prúd, museli ho resuscitovať
Čítajte viac >

Na tiesňovú linku 112-tky udalosť nahlásil duchaprítomný okoloidúci. Ten uvádzal, že muž na chodníku nereagoval na podnety a nedýchal. Operátor linky tiesňového volania Ľudovít Lang cez telefón usmerňoval volajúceho ako oživovať pacienta, ktorý bol v bezprostrednom ohrození života.

„Od volania, ktoré sme dostali od 112-tky, po príchod prvej sanitky, uplynuli presne 4 minúty a 50 sekúnd. Naši operátori stihli vydať informáciu mestskej polícii, ktorá bola veľmi blízko a dorazila s defibrilátorom. Dali mu prvý výboj. Do minúty od našej prvej posádky bola na mieste naša ďalšia posádka s lekárom,“ informoval o záchrannej akcii vedúci operátor Dalibor Pavlík.

Po podaní jediného elektrického výboja a pri plnom vedomí pacienta previezli na koronárnu jednotku do Univerzitnej nemocnice v Starom Meste.

Zachránený 60-ročný Milan si z osudnej situácie pamätá len to, že išiel na stretnutie, telefonoval a následne sa už zobudil v nemocnici. Po prepustení sa chcel poďakovať všetkým, ktorí mu zachránili život. Symbolické je, že otázky života a smrti sú mu blízke, keďže vyučuje na Teologickej fakulte Trnavskej univerzity a zmyslom života sa nepriamo zaoberá takmer každodenne.

„Bol som milo prekvapený, ako veľmi rýchlo a pohotovo záchranári konali. V mojich očiach sa svet odvtedy nezmenil, ale môj pohľad naň trochu áno. Radosť zo života, ktorú som mal, mám teraz znásobenú. Dátum si zapamätám a budem ho oslavovať ako druhé narodeniny. Z celého môjho srdca by som chcel poďakovať všetkým tým, ktorí sa podieľali na mojej záchrane. Sú to správni ľudia na správnom mieste!“ povedal druhýkrát narodený Milan Urbančok.


Súvisiaci článok
Pri obci Jarabá sa včera zrazil skúter s medveďom, motocyklistu odvážal záchranársky vrtuľník
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť