Sobota 07. 09. 2024 04:35:32 | Meniny má Marianna

Ďalšia rušná noc v Tatrách. Záchranári pomáhali Čechom a Belgičanom

VYSOKÉ TATRY/ Horskí záchranári vo Vysokých Tatrách v noci zachraňovali dvoch mladých Belgičanov a ešte mladšieho Čecha.

Michal Filek|23. júl 2024|09:13:24

Ilustračné foto. Zdroj: Horská záchranná služba

Súvisiaci článok
V Slovenskom raji môžete navštíviť dve nové jaskyne
Čítajte viac >

Horská záchranná služba v pondelok neskoro večer prijala žiadosť o pomoc z Chaty pod Rysmi pre dvoch 21-ročných belgických turistov, ktorých postihla dehydratácia a celková nevoľnosť.

„Na pomoc im vyrazili príslušníci HZS z oblastného strediska Vysoké Tatry pozemne a po dosiahnutí im bola podaná medikamentózna liečba. Nakoľko sa osoby nachádzali na horskom zariadení poskytujúcom ubytovacie služby, bol transport odložený na ráno a o súčinnosť bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Popradu. Turistov letecky transportovali do Starého Smokovca, odkiaľ pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne,“ opísali akciu horskí záchranári.

Počas tej istej noci, avšak v skorých ranných hodinách, požiadali HZS z Mengusovskej doliny o pomoc aj dvaja českí turisti. Nachádzali sa na Chate pri Popradskom plese.

„Jeden z mužov, vo veku 19 rokov, si túrou privodil poranenie dolnej končatiny a nebol schopný ďalej pokračovať samostatne, druhý, 21-ročný muž požiadal o transport z horskej oblasti. Na pomoc im pozemne vyrazili príslušníci HZS z Oblastného strediska Vysoké Tatry. Po dosiahnutí bola osobe so zranením poskytnutá zdravotná starostlivosť a následne boli turisti transportovaní na zastávku Tatranskej elektrickej železnice pod Popradským plesom. Ďalej pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne,“ informovala o zásahu Horská záchranná služba.


Súvisiaci článok
Ochranári pomohli vzácnemu orlovi. Mysleli si, že je to jeho posledná hodina
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť