Piatok 20. 09. 2024 03:10:29 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Matovičove Fiatky výhercovia nechcú. Väčšina stojí v garáži a hnutie rozmýšľa, čo s nimi urobí

SENEC/ Igor Matovič pred voľbami nakúpil 80 starých Fiatov 500 a v lotérii ich sľúbil rozdať ľuďom. Losovanie prebehlo ešte na jeseň minulého roka, no väčšina „šťastlivcov“ si svoju výhru neprevzala. A tak autá stále stoja v sklade v Senci a hnutie Slovensko zvažuje, ako s nimi naloží.

Michal Filek|30. júl 2024|09:00:07

Zdroj: Facebook/Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti

Súvisiaci článok
Matovičove Fiatky ľudia stále nedostali, lebo vraj nemajú zimné pneumatiky. Niektorí hovoria o podvode
Čítajte viac >

Do áut Matovičove hnutie investovalo státisíce. Použilo ich ako ťahák pre voličov pred parlamentnými voľbami. Plánovalo ich rozdať výhercom.

No väčšina z nich stále stojí v sklade, a ako tvrdí v reportáži TV Markíza, predvolebná akcia hnutia skončila fiaskom. Rok od vyhlásenia súťaže a aj po novembrovom žrebovaní výhercov, totiž väčšina automobilov stále stojí v sklade v Senci. Zo 70 výhercov si ich prevzalo len 31.

Dôvody sú pritom rôzne. Najmä technické. Šesťdesiat rokov staré autá totiž nemajú klimatizáciu a zimné gumy sa na ne už nevyrábajú. Navyše, aj keď nejazdia, vyžadujú stály, pravidelný servis.

Manažér hnutia Slovensko Matúš Bystriansky pre Markízu povedal, že výhercovia si autá neprevzali aj preto, že ich nemajú kde parkovať, alebo nemajú čas sa oň starať.

Strane tak zostalo 50 Fiatiek, za pol milióna eur, na krku. Poľa Bystrianskeho v súčasnosti zvažujú, ako s nimi naložia.


Súvisiaci článok
Vládnuť lepšie ako Matovičova a Hegerova vláda nebude ťažké, tvrdí publicista Hrabko
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť