Streda 18. 09. 2024 19:22:44 | Meniny má Eugénia

Len 14-ročný chlapec chcel sám vystúpiť na Rysy. Museli zasiahnuť záchranári

VYSOKÉ TATRY/ Horská záchranná služba (HZS) pomáhala spolu s leteckými záchranármi v nedeľu (4. 8.) večer 14-ročnému slovenskému chlapcovi, ktorý mal v pláne sám v poobedňajších hodinách vystúpiť na vrchol Rysy. O pomoc požiadali rodičia mladého turistu.

TASR|5. august 2024|07:56:28

Zdroj: Horská záchranná služba

Súvisiaci článok
Hľadali ho márne! Z jazera Ihráč vytiahli telo mladého muža
Čítajte viac >

Keďže sa s chlapcom nepodarilo opakovane spojiť, začala HZS úkony smerujúce k jeho vypátraniu. Počas toho sa s mladíkom podarilo spojiť, oznámil, že sa nachádza na vrchole Rysov.

"Rodičia požiadali o jeho evakuáciu. O súčinnosť bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu, ku ktorej sa po medzipristátí v Starom Smokovci pridali dvaja horskí záchranári. Spoločne smerovali ku vrcholu Rysov a zároveň prehľadávali aj turistický chodník," uviedla HZS. Záchranárom sa podarilo chlapca lokalizovať na hrebeni vrcholu.

Mladého turistu z terénu evakuovali pomocou palubného navijaka a následne letecky transportovali do Starého Smokovca. Tam si ho prevzali príslušníci Policajného zboru SR, ktorí ho následne odovzdali jeho rodičom.

VIDEO zo záchrannej akcie si pozrite TU


Súvisiaci článok
Horskí záchranári pomohli v Malej Fatre Poliakovi, ktorý spadol z turistického chodníka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť