Štvrtok 19. 09. 2024 19:41:52 | Meniny má Konštantín

V olympijskej kvalifikácii budú hrať za Slovensko aj Tatar s Nemcom!

SLOVESKO/ Slovenskú hokejovú reprezentáciu posilnia na kvalifikačnom turnaji ZOH obranca Šimon Nemec a útočník Tomáš Tatar z New Jersey Devils. Slovensko bude bojovať o olympijskú miestenku na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave proti Rakúsku, Maďarsku a Kazachstanu.

TASR|12. august 2024|12:48:24

Zdroj: Facebook/Hockey Slovakia

Súvisiaci článok
Tatar bude hrať na MS, prezradil generálny manažér Seattlu Francis
Čítajte viac >

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) o tom informoval na sociálnej sieti Facebook.

Obaja "diabli" sa predstavili aj na tohtoročných majstrovstvách sveta v Česku, kde patrili medzi lídrov. Kapitán tímu Tatar nazbieral vo ôsmich dueloch jeden gól a päť asistencií, Nemec mal ešte lepšiu bilanciu 1+6.

Bratislavský turnaj je jeden z troch finálových a odohrá sa v termíne od 29. augusta do 1. septembra. V lotyšskej Rige budú o miestenku bojovať Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina a domáci výber, tretí turnaj sa odohrá v Aalborgu a predstavia sa na ňom Dánsko, Nórsko, Veľká Británia a Japonsko. Miestenku do Milána a Cortiny d'Ampezzo si vybojujú víťazi jednotlivých turnajov.

Slovenskí hokejisti musia prejsť kvalifikačným turnajom druhýkrát za sebou. Pred troma rokmi, počas prísnych covidových opatrení, zdolali na finálovom turnaji v Bratislave Rakúsko 2:1, Poľsko 5:1, Bielorusko 2:1 a postúpili do Pekingu, kde vybojovali historické bronzové medaily.


Súvisiaci článok
Kapitán cítil po víťazstve hrdosť. Nemec: "Verím, že podobne vybehneme aj na Poľsko"
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť