Streda 18. 09. 2024 23:28:23 | Meniny má Eugénia

Ľubomír Paulovič odišiel do hereckého neba!

CHORVÁTSKY GROB/ Populárny slovenský herec Ľubomír Paulovič skonal vo veku 71 rokov vo svojom dome v Chorvátskom Grobe pri Bratislave. Zdroj: TASR

Michal Filek|15. august 2024|11:07:53

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Vybudoval najobávanejšiu mafiánsku skupinu na Slovensku. Film Miki bude čoskoro v kinách
Čítajte viac >

Informáciu pre denník Nový čas potvrdili ľudia z hercovho blízkeho okolia.

Podľa denníka herca trápili problémy so srdcom. Napriek tomu žil šťastný a aktívny život po boku priateľky, fotografky Lolly.

Ľubomír Paulovič bol ikonou slovenského herectva. Bol divadelným, aj filmovým hercom. Medzi jeho najpopulárnejšie snímky patrili Pásla kone na betóne, Alžbetin dvor, Pokoj v duši, či najnovší Perinbaba a dva svety.

Kompletnú filmografiu si môžete pozrieť TU.

Paulovič sa narodil 7. novembra 1952 v obci Prašice. Po ukončení štúdia na Vysokej školy múzických umení v Bratislave nastúpil do Divadla Slovenského národného povstania v Martine. V roku 1984 sa stal členom Slovenského národného divadla (SND). Odtiaľ v roku 1996 odišiel, keď odstúpil z funkcie riaditeľa Činohry SND.

V rokoch 1997 až 1998 a 2001 až 2002 bol umeleckým šéfom i režisérom Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene. Neskôr sa opäť stal členom Činohry SND.

Na javisku stvárnil desiatky divadelných postáv. Zahral si vo viac ako 150 televíznych tituloch a približne v 45 celovečerných filmoch, ako napríklad Pásla kone na betóne, Soľ nad zlato, Na krásnom modrom Dunaji či Legenda o lietajúcom Cypriánovi. Zrežíroval niekoľko divadelných inscenácií a muzikálov.

V roku 2017 získal cenu Literárneho fondu za celoživotné dielo.

Česť jeho pamiatke!


Súvisiaci článok
Prvé zábery filmu o legendárnom Karolovi Duchoňovi sú na svete
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť