Štvrtok 19. 09. 2024 19:48:58 | Meniny má Konštantín

SNS chce "najprísnejšie tresty" pre mimovládky skryto využívané na politickú činnosť

SLOVENSKO/ Koaličná Slovenská národná strana (SNS) chce sprísniť zákon o mimovládnych organizáciách (MVO), nadáciách a občianskych združeniach. Sprísnenie chce navrhnúť na septembrovej schôdzi.

TASR|17. august 2024|19:33:18

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Slovenská národná strana

Súvisiaci článok
Národniari podporia odvolanie Šimečku z vedenia parlamentu
Čítajte viac >

Zamedziť chce prepojeniu občianskych združení a nadácií na politikov. Požadovať chce aj tresty za zneužívanie verejných funkcií a verejných zdrojov. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Zuzana Škopcová.

SNS už na aprílovú schôdzu podala zákon, ktorého cieľom bolo, aby mimovládne organizácie boli označované ako osoby spolupracujúce so zahraničím. Súčasne navrhla, aby boli zverejňované všetky príjmy týchto inštitúcií. V septembri chce navrhnúť, aby do tohto zákona spadali všetky občianske združenia aj nadácie a aby bola "striktne a jasne" odlišovaná verejnoprospešná činnosť od politickej činnosti.

"A v prípade, že budú občianske združenia alebo nadácie skryto využívané na politickú činnosť, navrhneme im najprísnejšie tresty v trestnom zákone," podotýka Škopcová.

SNS požaduje, aby každá nadácia a občianske združenie museli vo svojich záverečných správach jasne uvádzať všetkých sponzorov a partnerov a deklaratórne ukázať, kam finančné výdavky adresujú.


Súvisiaci článok
"Fico je zatrpknutý pomstychtivý človek," reaguje na na návrh na svoje odvolanie Šimečka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť