Štvrtok 19. 09. 2024 00:46:04 | Meniny má Konštantín

"Fico je zatrpknutý pomstychtivý človek," reaguje na na návrh na svoje odvolanie Šimečka

SLOVENSKO/ Líder opozičného hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka si myslí, že jediným dôvodom jeho prípadného odvolávania z funkcie podpredsedu parlamentu bude pomsta za dobrú opozičnú prácu. Uviedol to v reakcii na piatkové vyjadrenie premiéra Roberta Fica, ktorý avizoval, že vládnej koalícii navrhne odvolávanie Šimečku.

TASR|16. august 2024|19:44:53

Zdroj: Facebook/Michal Šimečka

Súvisiaci článok
Fico podrží Šimkovičovú a navrhne odvolanie Šimečku
Čítajte viac >

Robert Fico je zatrpknutý pomstychtivý človek. Jediný dôvod na moje odvolávanie bude pomsta za dobrú opozičnú prácu. Je to pomsta za 18 000 ľudí na protivládnom proteste. A je to aj pomsta za to, že ideme odvolávať absolútne nekompetentnú ministerku kultúry a ministra spravodlivosti, ktorý púšťa na slobodu kriminálnikov," poznamenal.

Šimečka to vníma ako bezprecedentný útok na politickú opozíciu a demokratické princípy v duchu najhoršieho mečiarizmu. "Ak si Robert Fico myslí, že týmto ma zastraší, alebo odvedie pozornosť od toho, že kašle na ľudí na Slovensku, veľmi sa mýli," dodal.

Premiér v piatok avizoval, že navrhne vládnej koalícii, aby iniciovala odvolávanie Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR. Vyčíta mu zvolávanie protivládnych protestov a burcovanie verejnosti. Kritizuje ho aj v súvislosti s čerpaním dotácií z Fondu na podporu umenia Nadáciou Milana Šimečku, na ktoré upozornila šéfka rezortu kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS).


Súvisiaci článok
Na opozičnom proteste proti krokom vlády bolo v utorok 18 000 ľudí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť