Streda 18. 09. 2024 20:59:40 | Meniny má Eugénia

Kapitán Weiss: Úlohu sme si splnili na jednotku a doma nás fanúšikovia poženú za víťazstvom!

HERNING/ Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali na ihrisku dánskeho FC Midtjylland 1:1 v prvom zápase play off Ligy majstrov. Ich gól strelil v 59. minúte Cesar Blackman, na ktorého zásah odpovedal Edward Chilufya. Odveta je na programe v stredu 28. augusta od 21.00 h v Bratislave.

TASR|22. august 2024|07:57:58

Zdroj: Facebook/ŠK Slovan Bratislava

Súvisiaci článok
Slovan získal útočníka z Plzne, môže hrať už v stredu v Dánsku
Čítajte viac >

Slovan si odniesol dobrý výsledok do odvety. V prípade úspechu budúcu stredu môže napodobniť tri slovenské kluby, ktoré si v ére samostatnosti zahrali v najprestížnejšej klubovej súťaži. V sezóne 1997/98 sa to ako prvému zo Slovenska podarilo klubu 1. FC Košice.

Pamätná je aj cesta Artmedie Petržalka z ročníka 2005/06 pod vedením Vladimíra Weissa st., súčasného kormidelníka Slovana. Naposledy si zahrala v najprestížnejšej klubovej súťaži MŠK Žilina v edícii 2010/11. Midtjylland má šancu na druhú účasť v skupinovej fáze, v sezóne 2020/21 získal dva body v šiestich dueloch a skončil štvrtý v D-skupine za Liverpoolom, Atalantou a Ajaxom.

FC Midtjylland - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:0)

Góly: 79. Chilufya - 59. Blackman, ŽK: Osorio - Szöke. Rozhodcovia: Hernandez - Naranjo, Sanchez Rojo (všetci Šp.), 9202 divákov.

Midtjylland: Olafsson - Andersson, Diao, Bech Sörensen, Juninho (64. Gabriel) - Osorio (46. Brynhildsen), Ch. Sörensen, Martinez, Simsir (84. Krüger-Johnsen) - Franculino (84. Askildsen), Buksa (75. Chilufya).

Slovan: Takáč - Blackman, Kašia, Wimmer, Zuberu (26. Szöke) - Bajrič, Kucka - Barseghjan (81. Marcelli), Tolič (81. Savvidis), Weiss (72. Mak) - Strelec (81. Metsoko).

Vladimír Weiss st., tréner Slovana:

"S výsledkom som, samozrejme, spokojný, pred zápasom by som ho bral všetkými desiatimi. Odohrali sme ťažký zápas s dobrým súperom. Oba tímy hrali ofenzívny futbal. Zvolili sme ofenzívnu zostavu s Vladom (Weissom ml.), Markom Toličom, Tigranom Barseghjanom a Davidom Strelcom smerom hore. Hovoril som, že musíme byť nebezpeční, čo sme aj boli. Pri vysokej kvalite Midtjyllandu sme hrali dobre, škoda inkasovaného gólu. Už som veril, že ešte prestriedame a podržíme to, no urobili sme pozičnú chybu v strede. Upozorňovali sme hráčov, že 70 percent gólov dáva Midtjylland práve z kontier, čo sa potvrdilo. Aj my sme mali šance, rovnako ich mal súper, Dominik Takáč bol znovu výborný. S remízou musíme byť spokojní a dá sa povedať, že je zaslúžená. Ideme domov a všetko je otvorené. Ľudia nás poženú, no musíme hrať rozumne pri vedomí kvality súpera. Mužstvo pochválim, hráči dali do toho všetko takticky, fyzicky aj emočne. Akurát nám chýbalo troška viac kvality i pokoja v zakončení, čiže presne to, čo súper ukázal pri vyrovnávajúcom góle."

Vladimír Weiss ml., kapitán Slovana:

"Samozrejme, pred zápasom by sme tento výsledok brali, ale škoda toho inkasovaného gólu. Mrzí to, boli sme blízko k výhre. Či sa to skončilo víťazstvom 1:0 alebo remízou 1:1, aj tak bude rozhodovať domáci zápas. Je to výborný výsledok, doma sa vo finále pobijeme o všetko. Pevne verím, že ľudia vytvoria takú atmosféru, ktorá nám pomôže. Vieme, že takéto zápasy sú veľmi náročné a špeciálne proti takémuto súperovi, ktorý je fyzicky veľmi silný a má mladé, behavé mužstvo. Myslím si, že sme si splnili robotu na jednotku a doma pred našimi fanúšikmi budeme mať o to viac energie."


Súvisiaci článok
Slovan to zvládol a od Ligy majstrov ho delí postup cez FC Midtjylland
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť