Piatok 13. 09. 2024 02:07:17 | Meniny má Ctibor

Famózna "Fialka" Paulína pridala k titulu majsterky sveta aj bronz

FÍNSKO/ Slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková získala v sobotňajších rýchlostných pretekoch na MS v letnom biatlone bronzovú medailu. Pridala tak na podujatí do zbierky druhý cenný kov, keď v piatok triumfovala v estónskom Otepää v superšprinte.

TASR|24. august 2024|19:31:42

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Paulína Fialková

Súvisiaci článok
Skvelá Paulína je majsterkou sveta v letnom biatlone
Čítajte viac >

Bátovská Fialková urobila na strelnici jedinú chybu, keď minula deviaty terč z desiatich. Zdolali ju iba dve bezchybné pretekárky. Zlato získala Češka Tereza Voborníková, iba o jednu desatinu za ňou zaostala Belgičanka Lotte Lieová, Bátovská Fialková mala v cieli manko 13,5 sekundy.

Aj zvyšné tri Slovenky sa zmestili do prvej dvadsiatky. Zuzana Remeňová obsadila 8. priečku s odstupom 41,5 s a jednou chybou, Júlia Machyniaková bola dvadsiata s bezchybnou streľbou a mankom 50,1, Márii Remeňovej patrila 19. priečka s jednou chybou a stratou 1:13,7. V rovnakej disciplíne mužov si najlepší výsledok zo Slovákov pripísal Jakub Borguľa, ktorý obsadil 12. priečku (+1:43,3 min, tri chyby), o dve miesta za ním finišoval Markus Sklenárik (+1:48,3, dve chyby).

V šprinte juniorov skončil Jakub Borguľa na 12. mieste, na víťazného Ukrajinca Vitaliho Mandzyna stratil 1:43,3 min. Druhý sa umiestnil Haavard Tosterud z Nórska a tretí finišoval jeho krajan Sivert Gerhardsen. Matúš Sklenárik obsadil 14. miesto. O sedem priečok nižšie finišoval Šimon Adamov. V kategórii junioriek v rovnakej disciplíne dosiahla medzi Slovenkami najlepšie umiestnenie Tamara Molentová, ktorá skončila na 15. priečke. Na prvú Bulharku Valentinu Dimitrovovú stratila 1:33,2 min.


Súvisiaci článok
Po Nasti prichádza ďalšia biatlonistka. Známa slovenská hviezda sa vracia po materskej
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť