Piatok 13. 09. 2024 10:26:53 | Meniny má Ctibor

Inštitút prepojený na HLAS chce zobrať firmám možnosť darovať 2% z daní. PS: Chcú zničiť tých, ktorí sa starajú o ľudí!

SLOVENKSO/ Opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS) kritizuje návrh na zrušenie dvojpercentnej asignačnej dane pre právnické osoby. Na tlačovej konferencii o tom informovali poslanci za PS. Zámer prezentoval Inštitút sociálnej demokracie (ISD), personálne prepojený so stranou Hlas-SD.

TASR|26. august 2024|14:00:06

Zdroj: Facebook/Progresívne Slovensko

Súvisiaci článok
Slováci, platíte najvyššie dane, spomedzi okolitých krajín!
Čítajte viac >

"Namiesto toho, aby vláda začala konečne riešiť problémy ľudí, chce ešte aj zničiť tých, ktorí sa dennodenne problémom ľudí venujú," uviedla poslankyňa Lucia Plaváková (PS).

Zároveň poukázala na to, že koaličná SNS predložila na rokovanie parlamentu návrh, ktorý chce po vzore Maďarska "nálepkovať" mimovládne organizácie financované zo zahraničia. Všetky návrhy, ktoré útočia na mimovládne organizácie, sú podľa Plavákovej ohrozujúce nielen pre ľudí, ktorým pomáhajú, a aj pre rozvoj spoločnosti.

"To, čo táto vláda robí, mi silne pripomína maniere komunistov po roku 1948. Jedna z prvých vecí, na ktoré siahli, bolo zastavenie a rozpustenie akýchkoľvek združení a spolkov," skonštatoval poslanec za Progresívne Slovensko Ondrej Prostredník. Dodal, že komunisti na to, aby mohli naplniť svoje ambície, museli rozložiť občiansku spoločnosť. Vláda Roberta Fica (Smer-SD) podľa neho robí to isté.

Návrh na zrušenie daňovej asignácie pre právnické osoby prezentoval ISD koncom júla. Návrh by mal podľa jeho predkladateľov priniesť štátu ročne 30 až 50 miliónov eur a časť z toho by sa mala presunúť na adresnú pomoc najohrozenejším skupinám na Slovensku.

Viaceré neziskové organizácie považujú možné zrušenie daňovej asignácie pre firmy za nepremyslený krok. Týmto opatrením by síce vláda získala do rozpočtu 50 miliónov eur, no občania Slovenska by prišli o verejnoprospešné aktivity vo vyššej hodnote a podľa organizácií by sa zhoršila dostupnosť pomoci pre ľudí v núdzi.


Súvisiaci článok
Spúšťame 2. ročník ankety TOP BIZNIS ZNAČKA Žilinského kraja. Nominujte firmu, ktorá si titul zaslúži
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť