Pondelok 16. 09. 2024 14:57:13 | Meniny má Ľudmila

OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Rozlúčte sa s letom vo veľkom štýle! Veľká Rača vás nadchne

OŠČADNICA/ Slnko ešte hreje intenzívne, ale na dvere už klope jeseň. Poďte ešte naposledy zamávať letným dobrodružstvám do zábavného strediska Veľká Rača!

Alžbeta Mareková|31. august 2024|15:47:00

Zdroj: Alžbeta Mareková

Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Kríž na hore Butkov, miesto pokoja a ticha
Čítajte viac >

Oščadnica je malebná dedinka zatienená masívom Veľkej Rače. Rozprestiera sa na pomedzí Slovenska, Poľska a Česka a je skvelou štartovacou čiarou k spoznávaniu krás Kysúc.

1 www.oscadnica.sk.jpg Zdroj: www.oscadnica.sk

Ak vás láka nádherná príroda a panoramatické výhľady, Veľká Rača vás očarí. Jej vrcholom prechádza štátna hranica s Poľskom a svojou výškou si zaslúžila titul najvyššieho vrchu Kysuckých Beskýd.

02.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

2.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

Na vrchol Veľkej Rače sa pohodlne dostanú nielen skúsení turisti, ale aj tí, ktorí uprednostňujú komfort. Len niekoľko metrov od rozsiahleho parkoviska rekreačného strediska Dedovka čaká moderná lanovka, ktorá vás vyvezie až k vrcholu. Jazda je dlhá 1200 metrov a počas nej si môžete vychutnať nádherné výhľady.

3.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

3a.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

Na vrchole sa nachádza zábavné stredisko, ktoré poteší deti aj dospelých. Milovníci adrenalínu si prídu na svoje na najdlhšej bobovej dráhe na Slovensku. Aj s výťahom je dlhá 1800 metrov a ponúka serpentíny, zákruty aj skoky. Môžete na nej dosiahnuť rýchlosť až 40 kilometrov za hodinu a jazda na nej vám zaberie približne 7 až 10 minút.

4.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

4a.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

Ak vám vrchol Veľkej Rače výhľadmi nepostačuje, navštívte 16 metrov vysokú vyhliadkovú vežu. Z rozhľadne sa vám naskytne úžasný výhľad na Kysuce a časť susedných krajín. Okrem prírodných krás neprehliadnite ani šesť výnimočných plastík. Ich autorom je Stanislav Mikovčák a každá z nich svojou symbolikou rozpráva príbehy Kysúc.

5a.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

Nuda tu nemá šancu! Zatiaľ čo sa dospelí venujú obdivovaniu prírodných scenérií, deti sa môžu vyblázniť na farebných trampolínach. V rozprávkovom detskom parku na malých dobrodruhov čaká množstvo šmýkačiek, hojdačiek či prekážková dráha.

6.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

6a.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

Po náročnej túre si môžete oddýchnuť a doplniť energiu v jednej z mnohých reštaurácií, ktoré sa nachádzajú v stredisku aj v blízkom okolí.

7.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

Ukončite leto nezabudnuteľným zážitkom pre celú rodinu a urobte z týchto prázdnin príbeh, ktorý budú vaše deti rozprávať ešte roky.

Pri písaní tohto článku sme vychádzali z nasledujúcich zdrojov: www.snowparadise.sk


Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Z rozhľadne na Petránkach uvidíte všetky krásy Kysúc
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť