Nedeľa 29. 09. 2024 01:18:02 | Meniny má Michal, Michaela

Na Trenčianskom hrade sa môžete osviežiť pivom a obdivovať remeslá

TRENČÍN/ Už v sobotu sa na hrade Matúša Čáka uskutoční druhý ročník zaujímavých podujatí. Návštevníci uvidia ukážky tradičných remesiel a zároveň môžu zahnať smäd pivom z česko-slovenských pivovarov.

Natália Štepanovičová|27. september 2024|11:00:06

Zdroj: Facebook/Trenčiansky hrad

Súvisiaci článok
Trenčiansky hrad navštívilo do júla 75 000 návštevníkov
Čítajte viac >

Remeselníci v rámci projektu TreBuChET- Trenčín, Bučovice, Chránime Európske Tradície predvedú umenie drotárstva, drevorezby, výroby pastierskych bičov, kováčske remeslo, ručné šitie hračiek pre deti a textilu do domácnosti a sládkovia uvaria remeselné pivá.

Cieľom akcií je naplnenie výzvy zvýšenia atraktívnosti kultúrneho a prírodného dedičstva pre obyvateľov a návštevníkov cezhraničného regiónu.

"V nadväznosti na zámer bol plán koncipovaný na vybavenie rekonštruovaných priestorov mobiliárom, ktorý umožňuje kvalitnejšie kultúrne využívanie dotknutých priestorov," vysvetlila vedúca oddelenia marketingu a komunikácie Trenčianskeho múzea Katarína Špačková.

P2.jpg Zdroj: Facebook/ Trenčiansky hrad

Remeslá, chmeľová pochúťka a cimbalová hudba

Ukážky tradičných remesiel budú prebiehať súčasne s pivovarníckym podujatím v južnom opevnení hradu a v Čerešňovom sade, na ktorom svoju výrobu predstavia remeselné pivovary zo Slovenska a z Čiech. Tie v rámci prezentácie ponúknu ochutnávky zdarma. Akcie budú sprevádzané cimbalovou kapelou Čaro muziky. Hovorkyňa Trenčianskeho múzea, ktoré organizuje pivnú akciu priblížila, že typ hudby zvolili najmä kvôli prepojeniu národov.

P1.jpg Zdroj: Facebook/ Trenčiansky hrad

"V rámci projektu hľadáme prepojenie tradícií Slovenska s Českou republikou. Cimbalová hudba je pre tento účel ideálna a prinesie na podujatie výbornú atmosféru," povedala Špačková.

Zároveň podotkla, že návštevníci si chmeľovú pochúťku samy čapovať nebudú, môžu ho však ochutnať zdarma. Okrem toho organizátori plánujú so sládkom variť pivo priamo na mieste.


Súvisiaci článok
Trenčiansky hrad s hradom Brumov na Morave prepojí cyklotrasa
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť