Nedeľa 29. 09. 2024 19:19:24 | Meniny má Michal, Michaela

V Trenčíne začali s obnovou detských jaslí. Cieľom je zníženie energetickej náročnosti budovy

TRENČÍN/ V Trenčíne začali s rekonštrukciou detský jaslí na ulici 28. októbra. Radnica na ňu získala prostriedky z eurofondov vo výške takmer 772-tisíc eur. Stavebné práce začali tento týždeň, ukončené by mali byť do šiestich mesiacov.

Natália Štepanovičová|29. september 2024|16:00:06

Zdroj: Mesto Trenčín

Súvisiaci článok
V parku v kúpeľnom meste videli medveďa. Dávajte si pozor!
Čítajte viac >

Cieľom projektu je zníženie energetickej náročnosti objektu a zlepšenie stavebnotechnického stavu tak, aby sa predĺžila jeho životnosť a využiteľnosť.

V rámci revitalizácie budovy sa zateplia obvodové steny a strecha, osadia sa vonkajšie žalúzie, výmenou prejde vykurovací systém, vrátane tepelnej izolácie rozvodov tepla. Zmení sa distribučný systém teplej vody a zrekonštruujú sa sociálne zariadenia.

Znížia energetickú náročnosť zariadenia, vymenia rozvody

Dôjde k prirodzenému vetraniu priestorov v rámci zníženia energetickej náročnosti, ale aj zvýšenia komfortu a kvality prostredia. Súčasné osvetlenie nahradí samospráva novým s úspornou LED technológiou.

"Zároveň vymeníme vnútorné rozvody elektrickej energie a obnova sa dotkne aj dátových rozvodov pevného telefónu, domáceho dorozumievacieho zariadenia a televízie. V rámci zdravotechniky tu budú nové vnútorné rozvody studenej vody a kanalizácie, " vymenúva rozsah prác hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová.

Práce sa začali zabezpečením strechy novou hydroizoláciou a jej zateplením. Budú pokračovať zateplením obvodových stien budovy jaslí, až potom sa presunú do interiéru. Revitalizácia bude postupovať po jednotlivých pavilónoch. Prevádzku jaslí a škôlky by nemali výraznejšie obmedziť.

Budova detských jaslí bola postavená pred 52 rokmi a odvtedy je v pôvodnom stave. Vymenené sú len okná. Tvorí ju päť prízemných pavilónov, ktoré sú navzájom prepojené spojovacou chodbou. Okrem jaslí je v budove aj materská škola.

jasle-2-2048x1365.jpg Zdroj: Mesto Trenčín

jasle-6-2048x1365.jpg Zdroj: Mesto Trenčín

jasle-8-.jpg Zdroj: Mesto Trenčín

jasle-11-2048x1365.jpg Zdroj: Mesto Trenčín

jasle-7-2048x1365.jpg Zdroj: Mesto Trenčín


Súvisiaci článok
V Púchove po 34 rokoch opäť otvoria mestské jasle
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť