Nedeľa 29. 09. 2024 01:19:00 | Meniny má Michal, Michaela

OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Malkia Park, raj zvierat a dobrodružstiev

ORECHOVÁ POTÔŇ/ Za dnešným dobrodružstvom sa vydáme do malebnej dedinky Orechová Potôň, ktorá sa nachádza v Trnavskom kraji. Poďte s nami navštíviť Malkia Park!

Alžbeta Mareková|28. september 2024|16:00:06

Zdroj: Facebook/ Malkia Park - Oficiálna stránka

Súvisiaci článok
Hvezdáreň Galileo: Miesto, kde sa stretávajú milovníci vesmíru
Čítajte viac >

Orechová Potôň je obec dobre známa všetkým nadšencom adrenalínu a rýchlej jazdy, nachádza sa tu totiž pretekársky okruh Slovakiaring. Fanúšikovia motoristického športu však môžu vyraziť za akciou a zároveň si užiť aj rodinný deň, v rovnakej obci sa totiž nachádza aj domov zaujímavých a vzácnych zvierat – Malkia Park.

Malkia Park, domov veľkých mačiek, otvoril svoje brány 5. mája 2022 a stal sa tak prvou súkromnou zoologickou záhradou na Slovensku. Je to zároveň prvá zoo, ktorá vznikla po roku 1993. Zvieratám tu pomáhajú dobrovoľníci z občianskeho združenia.

Prístupnosť parku je ideálna, priamo do jeho areálu totiž môžete prísť autom. Nemusíte sa báť ani hladu, uprostred parku nájdete návštevníkmi veľmi obľúbené bistro.

Facebook Malkia Park - Oficiálna stránka 1.jpg Zdroj: Facebook/ Malkia Park - Oficiálna stránka

Aj za názvom zoo stojí dojímavý príbeh. Malkia bolo meno prvej zachránenej levice, ktorá sa zároveň stala aj symbolom celého miesta. Jej meno, ktoré v swahili znamená „kráľovná“ dokonale vystihuje poslanie samotného parku – vytvoriť pre všetky zvieratá kráľovský domov. Cieľom je bezpečnosť a spokojnosť zvierat, ktoré tu našli svoje útočisko.

Malkia Park je rozsiahly a jeho areál je veľmi príjemný, rozprestiera sa v blízkosti jazierka a okrem množstva detských atrakcií sú v ňom rozmiestnené aj lavičky a odpočinkové zóny. Je domovom pre takmer 270 zvierat, reprezentujúcich 69 rôznych druhov. Od majestátnych veľkých mačiek až po exotické vtáky, každý z nich tu našiel bezpečné útočisko.

Facebook Malkia Park - Oficiálna stránka 2.jpg Zdroj: Facebook/ Malkia Park - Oficiálna stránka

Bezproblémový chod parku nie je samozrejmosťou, stojí za ním neúnavná práca celého tímu. Svedomitý kolektív sa stará o zvieratá a návštevníkov 365 dní v roku, bez ohľadu na počasie. Práve vďaka ich odhodlaniu sa zvieratá môžu tešiť skvelej opatere a návštevníci si môžu vychutnať nezabudnuteľný zážitok.

Aby ste si mohli výlet naozaj užiť, odporúčame pred návštevou skontrolovať webovú stránku. Tu sa dozviete aktuálne informácie o otváracích hodinách, ale aj užitočné rady, ako sa správať v areáli parku.

Facebook Malkia Park - Oficiálna stránka.jpg Zdroj: Facebook/ Malkia Park - Oficiálna stránka

Malkia Park je nielen domovom pre zvieratá, ale aj rajom pre deti. Keď sa unavia objavovaním fascinujúceho sveta zvierat, môžu sa vyblázniť v roztomilom detskom kútiku. Ak máte radi zvieratá návštevu parku by ste nemali vynechať. Sľubuje totiž nezabudnuteľný zážitok a perfektný rodinný deň.

Pri predstavovaní Malkia Parku sme využili aj informácie z týchto zdrojov: www.orechovapoton.sk, www.malkiapark.sk


Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Rozlúčte sa s letom vo veľkom štýle! Veľká Rača vás nadchne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť