Sobota 05. 10. 2024 11:11:30 | Meniny má Viera

Na Univerzite tretieho veku v Žiline sa bude vzdelávať 750 študentov

ŽILINA/ Univerzitu tretieho veku (U3V) Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA) bude v akademickom roku 2024/2025 navštevovať 750 študentov jednoročných, dvojročných a trojročných programov. Podľa Adriany Valentovičovej z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA sa im bude venovať 120 lektorov a lektoriek v 22 vzdelávacích programoch.

TASR|30. september 2024|12:00:07

Zdroj: Facebook/Univerzita tretieho veku Žilinská univerzita v Žiline

Súvisiaci článok
Do prievidzských škôl sa k pedagogickým asistentom pripoja ďalší psychológovia
Čítajte viac >

Doplnila, že okrem sídla v Žiline sa budú seniori vzdelávať aj v štyroch pobočkách. K pobočke s osemročnou históriou v Čadci pribudli novootvorené pobočky v Martine, Rajci a Námestove. "Bonusmi k vzdelávaniu sú cyklus popularizačných prednášok Cesty poznávania, časopis Schody, študijná príručka, medzigeneračné vzdelávanie, dobrovoľníctvo vo vzdelávaní, vzdelávanie v zahraničí, podcasty na platforme PodBean a audioformáty na Frekvenciách U3V," uviedla Valentovičová.

Riaditeľka Ústavu celoživotného vzdelávania UNIZA Lucia Hrebeňárová pripomenula, že žilinská U3V pôsobí vo vzdelávacom systéme už takmer 30 rokov. "Vytvára miesto na aktívny a naplnený život ľudí v staršom veku. Našou snahou je okrem neustáleho zdôrazňovania zmysluplnosti seniorského vzdelávania prinášať spoločne s našimi študentmi do spoločnosti dialóg, úctu a búrať bariéry či predsudky aj medzi generáciami," dodala Hrebeňárová.


Súvisiaci článok
Školskí odborári nepodpíšu kolektívnu zmluvu. Nevylučujú ani nátlakové aktivity
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť