Piatok 18. 10. 2024 10:37:10 | Meniny má Lukáš

V NHL boli v noci v akcii piati Slováci. Nevyhral len Slafkovský

USA/ KANADA/ Hokejisti New Yorku Rangers vyhrali v noci na piatok v zámorskej NHL na ľade Detroitu Red Wings 5:2. Hetrikom a asistenciou sa pod to podpísal Artemi Panarin, ktorý získal štvrtýkrát za sebou viac ako jeden bod v zápase. Štyri body zaznamenal aj jeho spoluhráč Vincent Trocheck (1+3), ktorý vsietil víťazný gól na priebežných 3:1. Zo Slovákov boli v akcii piati hráči, pričom ani jeden sa nezapísal do kanadského bodovania.

TASR|18. október 2024|07:56:34

Zdroj: Facebook/Juraj Slafkovský

Súvisiaci článok
Utah povolal Kocha, no proti Anaheimu ešte nenastúpil. Slováci v NHL v noci nebolodovali
Čítajte viac >

Panarin, ktorý má v tejto sezóne dokopy 11 bodov (5+6) je prvý hráč v histórii Rangers, ktorý získal viac ako bod v každom zo štyroch úvodných zápasov. V rámci ligy sa to naposledy podarilo pred troma rokmi Connorovi McDavidovi z Edmontonu (6 zápasov), rekord drží Mario Lemieux z ročníka 1992/93 (12).

"Dnes to bol určite náš večer. Nechcem preháňať, pretože to bol len jeden zápas, ale všetko nám vyšlo. O svojom míľniku som nevedel, ale je to skvelé. Pokúsim sa, aby to pokračovalo," citovala Panarina oficiálna webstránka NHL.

Spomedzi Slovákov sa tešili z výhry všetci okrem Juraja Slafkovského. Jeho Montreal prehral 1:4 s Los Angeles Kings a 20-ročný útočník nastúpil v prvom útoku. Na ľade strávil 21:10 minúty, rozdal päť hitov a mal štyri bloky.

Ďalší útočník Tomáš Tatar s krajanom Šimonom Nemcom z New Jersey vyhrali na ľade Ottawy 3:1. Tatar ukončil zápas s ice timom 9:58 a troma strelami na bránu, obranca Nemec bol na ľade 13:58 minúty, zablokoval jedu strelu a zaznamenal dve trestné minúty.

Tampa Bay s Erikom Černákom v druhej obrannej dvojici vyhrala 4:3 nad Vegas – Slovák mal mínusový bod, jeden blok, tri hity a na ľade bol 21:04 minúty.

Päticu Slovákov dopĺňa Martin Fehérváry, ktorého Washington vyhral 3:2 nad Dallasom. Slovenský bek zablokoval 7 striel, rozdal štyri hity a mal aj jednu strelu na bránku. Celkovo hral 18:15 minúty a ukončil duel s mínuskou.


Súvisiaci článok
V NHL hrali v noci šiesti Slováci, nikto nebodoval. Tampa, aj Calgary opäť vyhrali
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť