Piatok 18. 10. 2024 13:21:55 | Meniny má Lukáš

Skvelý operátor tiesňovej linky pomáhal pri pôrode, aj oživovaní dieťatka

TRENČÍN/ILAVA/ Martin Poštrk, operátor z Krajského operačného strediska v Trenčíne, dokázal naplniť svoje poslanie úplne do bodky. Najskôr asistoval pri pôrode a potom pri záchrane novorodeniatka, ktoré nedýchalo. Skvelá práca!

Michal Filek|18. október 2024|11:00:07

Zdroj: Facebook/Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR

Súvisiaci článok
Muž, ktorého popoludní zasypalo pri výkopových prácach, zraneniam podľahol
Čítajte viac >

Na linku tiesňového volania 155 zavolal manžel budúcej mamičky s tým, že jeho partnerka má kontrakcie a odtiekla jej plodová voda.

„Volanie z okresu Ilava prijal náš operátor z Krajského operačného strediska v Trenčíne Martin Poštrk, ktorý až do príchodu posádky pomáhal mamičke odrodiť. Náš kolega s chladnou hlavou upokojoval príbuzných. Navigoval ich, čo robiť, aby rodičia neprepadli panike,“ informuje operačného stredisko na sociálnej sieti.

Situácia sa však skomplikovala a tesne po pôrode malé dievčatko nedýchalo. Martin nezaváhal a navigoval rodičov k oživovaniu bábätka. Všetkým padol kameň zo srdca keď sa dievčatko prvýkrát nadýchlo.

„Chcel by som touto cestou poukázať na profesionálne odvedenú prácu nášho operátora. Obe pacientky boli transportované do nemocnice v poriadku,” uviedol vedúci operátor v Trenčíne Peter Hudák.

Aj tento príbeh so šťastným koncom svedčí o tom, že operátori linky 155 musia byť neustále v strehu. Nikdy nevedia kedy a aký typ volania prijmú. Musia byť okamžite pripravení reagovať na rôzne životné situácie. Aj v tom je ich práca nesmierne náročná.


Súvisiaci článok
V Lučenci vyskočil z okna bytu muž podozrivý z lúpeže
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť