Streda 23. 10. 2024 12:21:09 | Meniny má Alojzia

Slovan po zlepšenom výkone podľahol v Girone. Weiss: Nemali čistú šancu, no dvakrát skórovali

GIRONA/ Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zaznamenali tretiu prehru v hlavnej fáze Ligy majstrov 2024/25. Po prehrách so Celticom Glasgow (1:5) a Manchestrom City (0:4) podľahli "belasí" v treťom kole ligovej fázy domácej Girone 0:2. Najbližšie ich čaká na domácej pôde 5. novembra Dinamo Záhreb.

TASR|23. október 2024|06:56:45

Základná zostava. Zdroj: Facebook/ŠK Slovan Bratislava

Súvisiaci článok
Weiss verí, že Slovan môže Gironu prekvapiť dobrou organizáciou a získať prvé body
Čítajte viac >

Španielsky zástupca od úvodu podľa očakávaní dominoval v hre s loptou. Slovan bránil v hlbokom bloku a v 42. minúte inkasoval po strele Miguela Gutierreza. Víťazstvo domácich potvrdil v 73. minúte z priameho kopu obranca Juanpe. V 88. minúte sa brankár hostí Dominik Takáč ešte blysol, keď zneškodnil pokutový kop domáceho kapitána Christhiana Stuaniho.

Úradujúci slovenský majster sa v najprestížnejšej klubovej súťaži predstaví najbližšie 5. novembra doma proti Dinamu Záhreb. Následne privíta na Tehelnom poli 26. novembra AC Miláno. V tomto kalendárnom roku ho čaká aj duel na pôde Atletica Madrid (11. decembra). Budúci rok sa stretne doma s VfB Stuttgart (21. januára), o osem dní neskôr ho čaká súboj na ihrisku Bayernu Mníchov.

FC Girona - ŠK Slovan Bratislava 2:0 (1:0)

Góly: 42. Gutierrez, 73. Juanpe. Rozhodcovia: Fesnic - Avram, Cerei (všetci Rum.), ŽK: Frances - Tolič, Ignatenko, Barseghjan

Girona: Gazzaniga - Frances, Juanpe, Krejčí, Gutierrez - Martinez, Herrera, Martin (24. Miovski) - Van de Beek (83. Lopez), Danjuma - Stuani.

Slovan: Takáč - Bajrič, Kašia, Wimmer - Blackman, Ignatenko (78. Marcelli), Savvidis (84. Gajdoš), Zuberu - Barseghjan, Tolič (84. Szöke) - Strelec (84. Metsoko).

Vladimír Weiss st., hlavný tréner Slovana: "S výkonom som viac-menej spokojný. Škoda, že sme dostali druhý gól, mal som v pláne iné striedanie. Dobre sme bránili počas celého zápasu s kvalitným súperom. Domáci mali zranených hráčov, čo bolo na ich hre vidno, ale ich hráč Danjuma urobil zápas. Kvalita bola v krídelnom priestore na ich strane. Dobre nás pressovali, z čoho sa nám ťažko vychádzalo. Potom sme to trochu zmenili, mali sme šance. Súper nemal vyloženú šancu, napriek tomu dvakrát skóroval a zaslúžene vyhral."

Dominik Takáč, brankár Slovana: "Je to bolestivé, boli sme o krôčik bližšie k nejakému bodu. Celý zápas sme bránili svedomito. Mám pocit, že sme mali problém, keď sme získali loptu. Potom súper udrel z ojedinelej akcie, čo je škoda. Takisto druhý gól padol po teči v priamom kope. Hodnotí sa to ťažko, ale nie je komu čo vytknúť, každý dal do toho maximum."


Súvisiaci článok
Girona má len 12 futbalistov, ostatní sú zranení. Proti Slovanu povolajú hráčov z béčka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť