Streda 23. 10. 2024 18:26:42 | Meniny má Alojzia

Zasadal krízový štáb! Vodičov v novembri pod Strečnom čakajú ešte dve dopravné obmedzenia

STREČNO/ Dodávateľ sanačných prác na svahu nad cestou I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou ukončí všetky práce v súlade s harmonogramom do 30. novembra 2024. Po stredajšom rokovaní krízového štábu na pôde Okresného úradu v Žiline o tom informovala jeho prednostka Emília Pavlusíková.

TASR|23. október 2024|16:15:34

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Medzi Bratislavou a Košicami bude po novom jazdiť 16 expresov
Čítajte viac >

"Podľa odpočtu prác predloženého zhotoviteľom stavby možno konštatovať, že všetky záchranné práce sa vykonávajú podľa stanoveného harmonogramu a dokončujú sa za plnej premávky bez obmedzenia," uviedla Pavlusíková.

Zástupca dodávateľa informoval o dodatočnom prieskume skalnej vežičky s plochou 500 štvorcových metrov, kde bude potrebné doplniť sieťový závoj a 70 metrov dlhú dynamickú bariéru. Tieto práce si vyžiadajú aj dodatočné dopravné obmedzenia. Čiastočná uzávera a premávka riadená regulovčíkom bude na ceste I/18 pod Strečnom v piatok 15. novembra od 7.00 do 12.00 h a v sobotu 16. novembra od 7.00 do 17.00 h.

Sanácia nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa v zmluve zaviazal vykonať dohodnutý rozsah diela do konca novembra.


Súvisiaci článok
Príspevok štátu cirkvám by mal rásť v závislosti od minimálnej mzdy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť