Piatok 25. 10. 2024 01:15:38 | Meniny má Aurel

Fehérváryho Washington vyhral piatykrát v rade

WASHINGTON/ Hokejisti Washingtonu Capitals v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym vyhrali v zámorskej NHL už piaty duel za sebou. V noci na štvrtok zdolali doma Philadelphiu 6:3 a figurujú na tretej priečke Východnej konferencie. Dvoma gólmi k tomu prispel Connor McMichael, gól a dve asistencie si pripísal Pierre-Luc Dubois.

TASR|24. október 2024|09:00:06

Slovákovi (vľavo) a jeho tímu sa darí. Zdroj: Facebook/Washington Capitals

Súvisiaci článok
V noci v NHL bodovali traja Slováci
Čítajte viac >

Washington viedol v polovici zápasu už 4:0, keď McMichael skóroval dvakrát v priebehu 3:12 minúty. Hostia však tromi gólmi v sérii zdramatizovali koncovku. Triumf Capitals potom spečatili zásahmi do prázdnej bránky Dubois, ten si otvoril strelecký účet za Capitals, a kapitán Alexander Ovečkin. Ruský útočník dosiahol 855. gól v kariére, od historického rekordu Waynea Gretzkého (894) ho delí ešte 39.

Domáci potvrdili víťazstvo z ľadu Philadelphie 4:1, ktoré dosiahli deň predtým. Rasmus Sandin a Dylan McIlrath mali po dve asistencie, brankár Logan Thompson zaznamenal 26 zákrokov. Fehérváry bol s minutážou 19:52 druhý najvyťaženejší obranca Washingtonu. Pripísal si dva plusové body, jednu strelu, dva hity a raz zblokoval pokus súpera.

"Naši chlapci si zaslúžia veľké uznanie, že to v tretej tretine dotiahli k víťazstvu. Ale bolo tam viacero nebezpečných situácií. Za stavu 4:3 Thompson ani nevedel, kde je puk a ten mu trafil korčuľu. Vybojovali sme však dva body s tímom, ktorý veľmi túžil vyhrať," zhodnotil tréner domácich Spencer Carbery. Dubois po vydarenom vstupe do ročníka povedal: "Asi neskončíme ligu s bilanciou 81-1, ale toto je štart, aký sme chceli."

Philadelphii sa v úvode sezóny nedarí, prehrala šieste stretnutie za sebou. V jej drese dosiahli Matvej Mičkov a Owen Tippett zhodne gól a asistenciu, Jamie Drysdale mal dve gólové prihrávky.


Súvisiaci článok
Slafkovskému body pribúdajú, asistoval aj Tatar
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť