Nedeľa 01. 09. 2024 18:17:07 | Meniny má Drahoslava

Investičná spoločnosť vylákala od ľudí 50 miliónov eur. Či svoje peniaze ešte uvidia, je viac ako otázne

SLOVENSKO. KOŠICE/ Ide vraj o podobne podvodné konanie, ako pri známej kauze BMG Invest. Košická investičná spoločnosť vylákala od ľudí desiatky miliónov eur. Sľúbila im pritom výnosy až do 300 percent. Ľudia sú, žiaľ, nepoučiteľní. Nepreverili si ani, že spoločnosť nemá licenciu od národnej banky. A preto je viac ako otázne, či svoje peniaze ešte niekedy uvidia. ILUSTRAČNÉ FOTO: pexels.com

Michal Filek|12. september 2023|11:17:14

Informáciu priniesol web verejnoprávnej RTVS.

Podľa neho košická spoločnosť Axe Capital Group vylákala od stoviek ľudí 50 miliónov eur. Sľubovala im pritom výnosy až do 300 percent a navyše na takúto činnosť nemala licenciu Národnej banky Slovenska.

Advokát, ktorý zastupuje poškodených, Tomáš Vavro pre RTVS uviedol, že koncom minulého roka sa spoločnosť ocitla v problémoch a prestala vyplácať výnosy z pôžičiek. Od augusta je v konkurze.

Majiteľa spoločnosti Petra Béreša a advokáta Jána Šofranka prokurátor obvinil z podvodu a prania špinavých peňazí.

„S cieľom vylákať finančné prostriedky mali uzatvárať zmluvy o sprostredkovaní napríklad kúpy a predaja cenných papierov, zlata ale aj obchodovaní s virtuálnou menou na kryptoburzách alebo investovaním do startupov. Pričom sľubovali ročný výnos až do výšky 300 percent,“ povedala policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová.

Béreš pre RTVS povedal, že peniaze prijal s úmyslom investovať ich s cieľom zisku pre klientov. Tí sa ale nakoniec musia obávať toho, či ešte niekedy svoje investované peniaze uvidia. Konkurzný správca zisťuje, či má firma nejaký majetok a peniaze, ktoré by mohli byť použité na ich vyplatenie.


Súvisiaci článok
NA PITVORE: Slovenskí dôchodcovia milujú divadlo, veď sa kvôli nemu takmer pobili. „Ste Ficovo stádo,“ odkazuje im Nikita Slovák
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť