Pondelok 13. 05. 2024 01:26:08 | Meniny má Servác

Medveďa, ktorý zaútočil na mladíka v Háji a matka ho zahnala vidlami, našli mŕtveho

TURČIANSKY MICHAL/ Mŕtveho medveďa našli pri obci Turčiansky Michal, na ceste prvej triedy, asi dva kilometre od farmy v obci Háj. Expertíza potvrdila, že išlo o maca, ktorého zahnala vidlami matka 20-ročného chlapca, ktorého napadol a spôsobil mu zranenia na rukách. ILUSTRAČNÉ FOTO: pexels.com

Michal Filek|13. september 2023|11:45:35


Súvisiaci článok
V pondelok sa medveď špacíroval po ceste na banskobystrickom sídlisku
Čítajte viac >

Informáciu včera priniesla stránka sprejnamedveda.sk. Podľa jej informácií Zásahový tím pre medveďa hnedého dostal cez víkend od polície hlásenie o mŕtvom medveďovi, ktorého našli na ceste z Mošoviec do Diviak v Turčianskych Tepliciach.

Zásahový tím po porovnaní biometrických znakov a preskúmaní kožušiny preparátorom skonštatoval, že išlo o medveďa, ktorý v júli útočil na farme Háj.

Na koži totiž mal na dvoch miestach zahojené rany, ktoré spôsobil ostrý predmet. Informovala o tom Štátna ochrana prírody, pod ktorú Zásahový tím patrí.

Stránka sprejnamedveda.sk pripomína, že proti šelme bránila chlapca jeho matka vildami. Tie zostali zapichnuté v jeho kožuchu a zviera ušlo. Jana Holéciová zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory uviedla, že mladík sa s medveďom opäť stretol len pár dní po incidente. Bol to však iný jedinec a tentoraz sa to skončilo bez priameho stretu.

Zviera, ktoré ho napadlo, doteraz hľadali poľovníci a členovia Zásahového tímu, do neúspešne.


Súvisiaci článok
VIDEO Pred medveďom neutečiete. Ukázal Medvedí lesný duch v najnovšom videu
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Slovensko, začíname!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť