Piatok 26. 07. 2024 23:00:00 | Meniny má Anna, Hana, Anita

VIDEO Slovák Boženík kraľuje strelcom v Portugalsku! Jeho mladší brat strelil už 24 gólov v šiestich zápasoch

BYTČA. PORTO/ Jedine Žilinčanovi Marekovi Mintálovi sa v histórii novodobej Slovenskej republiky podarilo vystrieľať si kanón pre najlepšieho strelca v jednej z TOP európskych futbalových súťaží. Teraz ide v jeho šľapajách ďalší odchovanec MŠK Žilina, rodák z Terchovej, Róbert Boženík. Včera dvomi gólmi zariadil víťazstvo svojej Boavisty a s piatimi presnými zásahmi po piatich kolách kraľuje tabuľke strelcov portugalskej prvej ligy. Jeho mladší brat Arthur, ktorý hráva v MFK Bytča za tím U15, však dokázal skórovať v šiestich zápasoch už 24-krát. VIDEO: Boavista Porto. FOTO: Facebook Róbert Boženík

Michal Filek|19. september 2023|11:30:06


Súvisiaci článok
Marián Weber, talent z MŠK Žilina, prestupuje do futbalovej akadémie Sparty Praha
Čítajte viac >

Výstavným gólom, ktorý strelil akrobatickým spôsobom, polonožničkami halfvolejom, zvyšoval Robo Boženík už na 3:0 pre Boavistu proti Chavesu. O 12 minút pridal ešte jeden a vyšvihol sa do čela kanonierov portugalskej najvyššej súťaže.

K tomu pridal aj dve asistencie.

Aj jeho Boavista je po piatich kolách na čele ligy, pred Sportingom, Portom a Benficou.

Pozrite si jeho výstavný gól, ktorým zvyšoval na 3:0.

Zdá sa ale, že Robo nie je jediným kanonierom rodiny Boženikovcov. V akadémii Róberta Boženíka, ktorá je súčasťou MFK Bytča, totiž pôsobí jeho 13-ročný brat Arthur. A tomu sa v 2. lige U15 podarilo niečo nevídané. V šiestich zápasoch doterajšieho priebehu sezóny sa strelecky presadil už 24-krát.

„Je obojnohý, má výborný výber miesta a možno niektorých prekvapím, ale aj extrémne rýchly. Testoval som hráčov na rýchlosť a suverénne to vyhral. Futbal ale nie je atletika, musíte byť rýchly myšlienkami a v práci s loptou. No a samozrejme je gólový a vtedy ste zaujímavý pre každého. Každý tréner má rád hráča, ktorý vie pretaviť prácu celého kolektívu do požadovaného výsledku. Preto sú útočníci najcennejší na trhu,“ prezradil o svojom zverencovi tréner bytčianskej U15 Stanislav Lojdl.

POZRITE SI VO VIDEÁCH ROBOVE GÓLY A RADOSŤ Z NICH


Súvisiaci článok
VIDEO Fantóm Marek Mintál oslávil narodeniny. V Norimbergu naňho nikdy nezabudnú!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť