Streda 18. 09. 2024 19:45:38 | Meniny má Eugénia

Pri Budinej v okrese Lučenec objavili zvyšky ulovenej zvery len kúsok od domov. Boja sa, že prilákajú medveďa

BUDINÁ/ Zvyšky raticovej zvery objavili členovia Občianskeho združenia Ursia pri pochôdzke v rámci monitoringu vnadísk. Pozostatky viacerých kusov raticovej zveri (kosti, kože, kopytá, vnútornosti) sa nachádzali na rozhraní lesa a pasienkovej lúky, len 150 metrov vzdušnou čiarou od trvalého osídlenia. FOTO: Facebook Ursia

Michal Filek|25. september 2023|09:32:13


Súvisiaci článok
Starosta Hronskej Dúbravy varuje obyvateľov pred medveďom. V neďalekej Trnavej Hore ho videli pri škole
Čítajte viac >

Ako píše OZ, pôvodca tohto odpadu sa dopustil porušenia Zákona o odpadoch a Zákona o veterinárnej starostlivosti a súvisiacich predpisov a nariadení.

Ursia ohlásila nález na linku 158 a následne poskytla súčinnosť vyslanej hliadke. Na miesto sa dostavil aj štáb TV Markíza, ktorý situáciu zdokumentoval formou reportáže.

„Dodávame, že takéto ponechanie živočíšnych zvyškov v blízkosti ľudských obydlí a chovných zariadení (neďaleko je aj družstvo, ktoré chová ovce a hovädzí dobytok) je okrem porušenia viacerých predpisov aj prejavom hrubého ignorantstva a na území s prirodzeným výskytom medveďa hnedého môže viesť k priamemu ohrozeniu majetku a zdravia obyvateľov prípadným prilákaným medveďom. Páchateľ tohto činu je zatiaľ neznámy, jeho zistenie a vyvodenie dôsledkov je už v rukách a kompetencii polície. Ďakujeme Polícii SR - OR PZ Lučenec, a Martine Törökovej za súčinnosť, spoluprácu a ochotu,“ uviedli členovia OZ Ursia.

376808451_277278155258727_3113467783919547126_n.jpg


Súvisiaci článok
V Liptovských Revúcach mal medveď dohrýzť muža. Varovanie vydala starostka len pred pár hodinami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť